a kam přijde ten vanilkovy pudinl co je psany v bilem kremu šlehačka a vanilkovy pudink zřejmě překlep
Tento recept som sem vložila, ešte v roku 2009 a určite nie tak ako je to v hornom rozpise s tými decilitrami / dl /
s editacemi nebudou mít moc práce :-X , nové recepty nestojí ani za zlámanou grešli, jsou to samé kopírky i s fotkama :'( , stojí to tu víc a víc za houby :'(
Minulý týždeň vo štvrtok, som editovala tento recept a nestali sa žiadne zmeny. Viete mi povedať prečo? kde som spravila chybu? Poviem Vám, že prikladanie receptov na tieto stránky, je hotové umenie, ktorému "snáď" rozumejú len admini.
Ráda bych je zkusila, ale v množství nechápu například váhu másla v těstě a v krému, děkuji.
Terezka, to som ja nevedela, nemám skúsenosti s českými obchodmi. Tým, že je tam návod aj po česky, zdalo sa mi to celkom samozrejmé, že to tam dostať.Ďakujem, za uvedenie na správnu mieru.
Klárika, na sáčku je síce napísané aj v češtine, ale Zlatý klas v Čechách nedostať. V Čechách nahraďte Krémovým práškem, ten je dostať. Pozrite v galérii, tam som svojho času Krémový prášek vyfotila.
Jak tak čtu ten předpis na těsto, tak si vzpomínám to dělala moje kolegyně pod názvem medové čtverečky. Upekla pláty těsta, ale každý namazala jen marmoškou a na to teprve krém. Povrch myslím jen cukrovala.Nechat odležet a pak krájet na čtverečky.Bylo to také velice jedlé!Já to ale nikdy nedělala, protože jak se něco vaří nad párou, tak to se mě většinou nepovede.
Klárko,no tak to mi povídej,člověk se musí držet ,aby nesnědl půl plechu.Jen jak bude čas přihodím foto.:-)
Pavlinka, jasné, že nevadí. Buden rada, lebo je to neskutočná dobrota. Zdravím, Klára
Klárko,vložím foto,nevadí ti to?:-)Jen poznámečka,toto je doplněk k diskuzi- na krém lze použít pudink Dr.Oetkera vanilkový.Upřesním poměry na krém s použitím pudinku: 1L mléka,2 ks pudinkového prášku vanilkového,2 lžíce hl.mouky ,3 žloutky- uvařit pudink.Vešlehat schladlé do 23 dkg másla či Hery s 15 dkg cukru.:-)
Zlatý klas=Kukuričný škrob, s vanilkovou aromou. Presný názov - "Original Zlatý klas, na prípravu vanilkových krémov a plniek." Vyrába Dr.Oetker. Používa sa všade, kde vanilkové pudingy, ale je jemnejší.Mal by byť k dostaniu aj v Čechách, lebo na mojom sáčku návod na prípravu, je aj v češtine.
Pokud vím, je to prášek, který se prodává na Slovensku, zaváří se do mléka jako puding, ale pokud vím, je bez příchutě a hustější, než náš puding. Asi by to šlo ale pudingem (možná více pudingu na méně mléka), nebo moučnou kaší nahradit .....
dotaz!!! Co je to zlaty klas?
Moučník je opravdu výborný,peču už dlouho jen s tím rozdílem,že na krém dávám polovinu šlehačky a druhou polovinu nahoru na upečený plát.Recept dovezla bývalá kolegyně od příbuzné ze Slovenska.