• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krémeš od neterky
Napište svůj komentář k receptu

Krémeš od neterky

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémeš od neterky
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g máslo Hera a pod.
    • 2
      lžíce med
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička jedlá soda bicarbona
  • Žlutý krém
    • 1
      l mléko
    • 2
      balíček zlatý klas
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks žloutek
    • 200
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
  • Bílý krém
    • šlehačka (33%) a 1 vanilkový puding

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé rozpuštěné vlijeme do mouky. Rozmíchat vařečkou, rozdělit na dvě části. Opačnou stranu plytkého plechu posypat moukou a přes mikroténovou fólii, rozválet jednu část těsta na celou plochu plechu (je to tenké, ale tak to má být). Fólii odstraníme a těsto upečeme a po upečení hned odstraníme pomocí nože. Druhou část těsta pečeme stejným způsobem.
2
Žlutý krém: Z mléka, zlat. klasu, mouky a žloutků uvaříme puding. Vymícháme 20 dkg másla + 25 dkg pr. cukru. Opatrně po částech vmícháme do vychladlého pudinku. Směs natřeme na jeden plát. Potom vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a natřeme na žlutý krém. Na šlehačku položíme druhý plát. Celé přikryjeme mikroténovou fólií a dáme na pár hodin (noc) do chladničky. Před podáváním posypat práškovým cukrem a pokrájet na úhledné řezy.
3
P.S. Začíname uvařením žlutého krému (aby stačil vychladnout). Na první pohled se to zdá být pracné, ale je to velmi jednoduché a hlavně dobré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anička | 9. 2. 2014 23:40

    a kam přijde ten vanilkovy pudinl co je psany v bilem kremu šlehačka a vanilkovy pudink zřejmě překlep

  • Klára K. | 11. 12. 2012 21:26

    Tento recept som sem vložila, ešte v roku 2009 a určite nie tak ako je to v hornom rozpise s tými decilitrami / dl /

  • Z. | 11. 12. 2012 17:57

    s editacemi nebudou mít moc práce :-X , nové recepty nestojí ani za zlámanou grešli, jsou to samé kopírky i s fotkama :'( , stojí to tu víc a víc za houby :'(

  • pippiva
    pippiva | 10. 12. 2012 21:44

    To by tady admini museli nakouknout taky trochu častěji...

  • Klára K. | 10. 12. 2012 15:20

    Minulý týždeň vo štvrtok, som editovala tento recept a nestali sa žiadne zmeny. Viete mi povedať prečo? kde som spravila chybu? Poviem Vám, že prikladanie receptov na tieto stránky, je hotové umenie, ktorému "snáď" rozumejú len admini.

  • Kvášová Božena | 12. 10. 2011 13:29

    Ráda bych je zkusila, ale v množství nechápu například váhu másla v těstě a v krému, děkuji.

  • Klára Keselyova | 24. 3. 2010 19:27

    Terezka, to som ja nevedela, nemám skúsenosti s českými obchodmi. Tým, že je tam návod aj po česky, zdalo sa mi to celkom samozrejmé, že to tam dostať.Ďakujem, za uvedenie na správnu mieru.

  • Tereza J. | 24. 3. 2010 18:19

    Klárika, na sáčku je síce napísané aj v češtine, ale Zlatý klas v Čechách nedostať. V Čechách nahraďte Krémovým práškem, ten je dostať. Pozrite v galérii, tam som svojho času Krémový prášek vyfotila.

  • Miroslava Severová | 24. 3. 2010 12:23

    Jak tak čtu ten předpis na těsto, tak si vzpomínám to dělala moje kolegyně pod názvem medové čtverečky. Upekla pláty těsta, ale každý namazala jen marmoškou a na to teprve krém. Povrch myslím jen cukrovala.Nechat odležet a pak krájet na čtverečky.Bylo to také velice jedlé!Já to ale nikdy nedělala, protože jak se něco vaří nad párou, tak to se mě většinou nepovede.

  • Pája S | 24. 3. 2010 11:58

    Klárko,no tak to mi povídej,člověk se musí držet ,aby nesnědl půl plechu.Jen jak bude čas přihodím foto.:-)

  • Klára Keselyova | 24. 3. 2010 11:55

    Pavlinka, jasné, že nevadí. Buden rada, lebo je to neskutočná dobrota. Zdravím, Klára

  • Pája S | 24. 3. 2010 09:02

    Klárko,vložím foto,nevadí ti to?:-)Jen poznámečka,toto je doplněk k diskuzi- na krém lze použít pudink Dr.Oetkera vanilkový.Upřesním poměry na krém s použitím pudinku: 1L mléka,2 ks pudinkového prášku vanilkového,2 lžíce hl.mouky ,3 žloutky- uvařit pudink.Vešlehat schladlé do 23 dkg másla či Hery s 15 dkg cukru.:-)

  • Klára Keselyova | 26. 12. 2009 13:43

    Zlatý klas=Kukuričný škrob, s vanilkovou aromou. Presný názov - "Original Zlatý klas, na prípravu vanilkových krémov a plniek." Vyrába Dr.Oetker. Používa sa všade, kde vanilkové pudingy, ale je jemnejší.Mal by byť k dostaniu aj v Čechách, lebo na mojom sáčku návod na prípravu, je aj v češtine.

  • Simča Sládková | 25. 12. 2009 16:54

    Pokud vím, je to prášek, který se prodává na Slovensku, zaváří se do mléka jako puding, ale pokud vím, je bez příchutě a hustější, než náš puding. Asi by to šlo ale pudingem (možná více pudingu na méně mléka), nebo moučnou kaší nahradit .....

  • Miroslava Krumlová | 25. 12. 2009 15:15

    dotaz!!! Co je to zlaty klas?

  • Zdeňka - | 11. 12. 2009 23:31

    Moučník je opravdu výborný,peču už dlouho jen s tím rozdílem,že na krém dávám polovinu šlehačky a druhou polovinu nahoru na upečený plát.Recept dovezla bývalá kolegyně od příbuzné ze Slovenska.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Šlehačka Vejce Zlatý klas Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Octové těsto místo listového

Octové těsto místo listového

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

93
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
35
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
34
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Krém z růžičkové kapusty
Krém z růžičkové kapusty
Krém, který se nikdy nesrazí
Krém, který se nikdy nesrazí
Kremeš
Kremeš
Kremeše s pudinkovým krémem
Kremeše s pudinkovým krémem
Krémová bramboračka
Krémová bramboračka
Krémová brokolicová polévka s česnekem
Krémová brokolicová polévka s česnekem
  • Recepty.cz
  • Krémeš od neterky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact