• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krémeš od neterky
Napište svůj komentář k receptu

Krémeš od neterky

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémeš od neterky
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g máslo Hera a pod.
    • 2
      lžíce med
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička jedlá soda bicarbona
  • Žlutý krém
    • 1
      l mléko
    • 2
      balíček zlatý klas
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks žloutek
    • 200
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
  • Bílý krém
    • šlehačka (33%) a 1 vanilkový puding

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé rozpuštěné vlijeme do mouky. Rozmíchat vařečkou, rozdělit na dvě části. Opačnou stranu plytkého plechu posypat moukou a přes mikroténovou fólii, rozválet jednu část těsta na celou plochu plechu (je to tenké, ale tak to má být). Fólii odstraníme a těsto upečeme a po upečení hned odstraníme pomocí nože. Druhou část těsta pečeme stejným způsobem.
2
Žlutý krém: Z mléka, zlat. klasu, mouky a žloutků uvaříme puding. Vymícháme 20 dkg másla + 25 dkg pr. cukru. Opatrně po částech vmícháme do vychladlého pudinku. Směs natřeme na jeden plát. Potom vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a natřeme na žlutý krém. Na šlehačku položíme druhý plát. Celé přikryjeme mikroténovou fólií a dáme na pár hodin (noc) do chladničky. Před podáváním posypat práškovým cukrem a pokrájet na úhledné řezy.
3
P.S. Začíname uvařením žlutého krému (aby stačil vychladnout). Na první pohled se to zdá být pracné, ale je to velmi jednoduché a hlavně dobré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anička | 9. 2. 2014 23:40

    a kam přijde ten vanilkovy pudinl co je psany v bilem kremu šlehačka a vanilkovy pudink zřejmě překlep

  • Klára K. | 11. 12. 2012 21:26

    Tento recept som sem vložila, ešte v roku 2009 a určite nie tak ako je to v hornom rozpise s tými decilitrami / dl /

  • Z. | 11. 12. 2012 17:57

    s editacemi nebudou mít moc práce :-X , nové recepty nestojí ani za zlámanou grešli, jsou to samé kopírky i s fotkama :'( , stojí to tu víc a víc za houby :'(

  • pippiva
    pippiva | 10. 12. 2012 21:44

    To by tady admini museli nakouknout taky trochu častěji...

  • Klára K. | 10. 12. 2012 15:20

    Minulý týždeň vo štvrtok, som editovala tento recept a nestali sa žiadne zmeny. Viete mi povedať prečo? kde som spravila chybu? Poviem Vám, že prikladanie receptov na tieto stránky, je hotové umenie, ktorému "snáď" rozumejú len admini.

  • Kvášová Božena | 12. 10. 2011 13:29

    Ráda bych je zkusila, ale v množství nechápu například váhu másla v těstě a v krému, děkuji.

  • Klára Keselyova | 24. 3. 2010 19:27

    Terezka, to som ja nevedela, nemám skúsenosti s českými obchodmi. Tým, že je tam návod aj po česky, zdalo sa mi to celkom samozrejmé, že to tam dostať.Ďakujem, za uvedenie na správnu mieru.

  • Tereza J. | 24. 3. 2010 18:19

    Klárika, na sáčku je síce napísané aj v češtine, ale Zlatý klas v Čechách nedostať. V Čechách nahraďte Krémovým práškem, ten je dostať. Pozrite v galérii, tam som svojho času Krémový prášek vyfotila.

  • Miroslava Severová | 24. 3. 2010 12:23

    Jak tak čtu ten předpis na těsto, tak si vzpomínám to dělala moje kolegyně pod názvem medové čtverečky. Upekla pláty těsta, ale každý namazala jen marmoškou a na to teprve krém. Povrch myslím jen cukrovala.Nechat odležet a pak krájet na čtverečky.Bylo to také velice jedlé!Já to ale nikdy nedělala, protože jak se něco vaří nad párou, tak to se mě většinou nepovede.

  • Pája S | 24. 3. 2010 11:58

    Klárko,no tak to mi povídej,člověk se musí držet ,aby nesnědl půl plechu.Jen jak bude čas přihodím foto.:-)

  • Klára Keselyova | 24. 3. 2010 11:55

    Pavlinka, jasné, že nevadí. Buden rada, lebo je to neskutočná dobrota. Zdravím, Klára

  • Pája S | 24. 3. 2010 09:02

    Klárko,vložím foto,nevadí ti to?:-)Jen poznámečka,toto je doplněk k diskuzi- na krém lze použít pudink Dr.Oetkera vanilkový.Upřesním poměry na krém s použitím pudinku: 1L mléka,2 ks pudinkového prášku vanilkového,2 lžíce hl.mouky ,3 žloutky- uvařit pudink.Vešlehat schladlé do 23 dkg másla či Hery s 15 dkg cukru.:-)

  • Klára Keselyova | 26. 12. 2009 13:43

    Zlatý klas=Kukuričný škrob, s vanilkovou aromou. Presný názov - "Original Zlatý klas, na prípravu vanilkových krémov a plniek." Vyrába Dr.Oetker. Používa sa všade, kde vanilkové pudingy, ale je jemnejší.Mal by byť k dostaniu aj v Čechách, lebo na mojom sáčku návod na prípravu, je aj v češtine.

  • Simča Sládková | 25. 12. 2009 16:54

    Pokud vím, je to prášek, který se prodává na Slovensku, zaváří se do mléka jako puding, ale pokud vím, je bez příchutě a hustější, než náš puding. Asi by to šlo ale pudingem (možná více pudingu na méně mléka), nebo moučnou kaší nahradit .....

  • Miroslava Krumlová | 25. 12. 2009 15:15

    dotaz!!! Co je to zlaty klas?

  • Zdeňka - | 11. 12. 2009 23:31

    Moučník je opravdu výborný,peču už dlouho jen s tím rozdílem,že na krém dávám polovinu šlehačky a druhou polovinu nahoru na upečený plát.Recept dovezla bývalá kolegyně od příbuzné ze Slovenska.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Šlehačka Vejce Zlatý klas Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

115
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
106
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
93
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí
67
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
55
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Krém z růžičkové kapusty
Krém z růžičkové kapusty
Krém, který se nikdy nesrazí
Krém, který se nikdy nesrazí
Kremeš
Kremeš
Kremeše s pudinkovým krémem
Kremeše s pudinkovým krémem
Krémová bramboračka
Krémová bramboračka
Krémová brokolicová polévka s česnekem
Krémová brokolicová polévka s česnekem
  • Recepty.cz
  • Krémeš od neterky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact