• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krémeš jihoslovanský
Napište svůj komentář k receptu

Krémeš jihoslovanský

autor: Marína_K
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémeš jihoslovanský
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílé těsto
    • 1
      balíček listové těsto
  • Ořechové těsto
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 50
      g nasekané ořechy
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 5
      lžíce hladká mouka
  • Krém
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • hnědý rum
    • 0,50
      l mléko
    • 250
      g hera

Postup přípravy receptu

1
Bílé těsto: listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a popíchané vidličkou pečeme na opačné straně mírně vymazaného plechu.
2
Ořechové těsto: vymícháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme pomleté ořechy, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.
3
Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu (nebo na papíru na pečení).
4
Krém: mléko s moukou uvaříme na hustou kaši.
5
Tuk vymícháme s cukrem. Společně smícháme s přidáním rumu.
6
Listové těsto + 1/2 krému + ořechové těsto + 1/2 krému + listové těsto.
7
Posypat práškovým cukrem.
8
Je to jeden z nejoblíbenejších zákusků v naší rodině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Krémeš od neterky

Krémeš od neterky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 23. 3. 2008 19:02

    P.Jiřinko, ja som hneď radšej urobila krém z 1l mlieka a troch zlatých klasov, z 1/2i mlieka to je velmi málo na taký zákusok a do druhej vrstvy krému som pridala ovocie, tak je to výborné.

  • Jiřina | 22. 3. 2008 20:33

    Těsto se tedy po uležení opravdu neláme. Ale jinak to není žádný zázrak. Dost fádní a mdlé, nevýrazné chuti. A přesto, že jsem krému udělala o polovinu více, byla ho jen tenoučká vrstva. Očekávala jsem od toho mnohem více. A ta buchta uvnitř to taky nedokázala nijak ozvláštnit.

  • Olga | 19. 3. 2008 19:51

    Ešte doplním, že lístkové cesto sa neláme, krájam vždy pilníkovým nožíkom a keď zákusok necháte pár hodín odpočinúť, krája sa bez problémov.

  • Olga | 19. 3. 2008 19:24

    Tak to nemá chybu, v manželovej robote som zožala obrovský úspech, všetky jeho kolegyne pýtali recept.Skutočne ,tento zákusok je vynikajúci, ja som ho trocha vylepšila, lebo toho krému sa mi zdalo málo, urobila som ho z 1 litra mlieka a z 3 zlatých klasov a je ho akurát a do druhej vrstvy krému som nakrájala asi 4 kiwi nadrobno.Bolo to výborné- bolo, lebo sa len tak po ňom zaprášilo, odteraz bude patriť medzi moje najobľúbenejšie.Dávam veľkú 1.

  • Danka Snášelová | 21. 2. 2007 19:46

    Andreo, ďakujem za nápad. Človek sa učí celý život. Pani Maríne_K dávam za recept 1

  • Hana | 21. 2. 2007 11:28

    To byl úspěch !!!!! I to krájení hotového plátu vyšlo - na pocukrovaném povrchu nebyly nějaké "zlomeniny" vidět. Pomohl mi ostrý tenký nůž.

  • Marína_K | 19. 2. 2007 15:41

    Môžete tak ako píše Andra, ja krájam pilníkovým nožom.

  • Andra | 19. 2. 2007 08:10

    Danka, vrchné cesto si pokrájajte na štvorce ešte predtým ako ho uložíte na plnku. Po stuhnutí pokrájajte zvyšok koláča. Tak sa vám cesto lámať nebude.

  • Danka Snášelová | 16. 2. 2007 21:28

    Tenhle recept mám již delší dobu od maminky ze Slovenska.Je velice dobrý, ale dost špatně se krájí. Listové těsto se láme.Při krájení člověk musí být trpělivý, když che mít úhledně nakrájené řezy.

  • Monika2 | 14. 2. 2007 08:18

    Pokud se peče na obráceném plechu, lépe se s ním manipuluje. Ale já peču podobné normálně a teké to jde zvládnout. Tyto řezy jsou opravdu moc dobré!!! Někdy do ořechového těsta přidávám kakao.

  • Margita | 14. 2. 2007 06:36

    Aj ja poznám tento recept pod názvom Jadranské rezy. Lískové cesto pečieme na obrátenom plechu preto, že ho necháme ešte aspoň 1 cm cez okraj a ono sa trošku zmenší pri pečení a takto získame na jeho veľkosti. Tiež sa lepšie dáva dolu z plechu.Inak je to výborný recept.

  • Marína_K | 13. 2. 2007 22:46

    Evik, len kvôli tomu, že sa lepšie zosúva z pekáča.

  • Zdeňka | 13. 2. 2007 21:12

    Znám jako Jadranské řezy,akorát na horní placku dávám čokoládovou polevu sypanou drcenými ořechy.Dobrý moučník,stojí za vyzloušení.

  • EVIK | 13. 2. 2007 16:53

    Proč se to listové těsto peče na obráceném plechu?

  • A | 13. 2. 2007 12:34

    Ten je opravdu super, nikdo, kdo ochutnal, ho nepohanil.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Pečení Oslava Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Hnědý rum Listové těsto Mléko Moučkový cukr Nasekané ořechy Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

39
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
38
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
31
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
28
Čočkové ragú
Čočkové ragú
28
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Dyková odtajnila plány: Stěhování do zahraničí, bouchne všechny prachy

Dyková odtajnila plány: Stěhování do zahraničí, bouchne všechny prachy

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Tento týden v Ulici: Poprask (nejen) kvůli striptérce, vzácný host i Marečkovi v šoku!

Tento týden v Ulici: Poprask (nejen) kvůli striptérce, vzácný host i Marečkovi v šoku!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz I při oslavě narozenin Karla III. (76) bavila svět princátka: Problém s máváním!

I při oslavě narozenin Karla III. (76) bavila svět princátka: Problém s máváním!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

  • Recepty.cz
  • Krémeš jihoslovanský
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact