• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krém z bílé ředkve na víně
Napište svůj komentář k receptu

Krém z bílé ředkve na víně

0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • polévka
    • 2
      ks bílá ředkev dvě obří nebo 4-6 malých
    • 23
      ks brambory dva velké nebo čtyři malé, musí být menší než ředkve
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      l vývar nebo voda s bujonem
    • 1
      ks smetana
    • 1
      špetka pepř mletý
    • sůl
    • cukr
    • petrželová nať
    • líbeček
    • 2
      dl bílé víno
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička limetková šťáva
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme.
2
Mezitím si oškrabeme brambory a na podobně velké kostky je pokrájené přisypeme ke směsi do hrnce. Zalijeme vývarem (aby bylo vše ponořené, ale příliš vody navíc už nepřiléváme, abychom nemuseli dohušťovat moukou) nebo vodou s bujonem, přidáme lžíci cukru, špetku kmínu, sůl, pepř, přilijeme bílé víno, přisypeme zelené koření a povaříme. Vezmeme si tyčový mixér, těsně před mixováním přidáme do hrnce dva stroužky česneku. Umixujeme dohladka.

RADA: 6 triků, jak zahustit polévku bez mouky

3
Vypneme sporák a do nevařící se polévky přidáme lžičku limetkové šťávy a smetanu. Někde stranou si při celém procesu osmažíme krutonky z pečiva, nazdobíme a podáváme. Je to brutálně dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku

Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Kremrolky s krémem z bílé čokolády

Kremrolky s krémem z bílé čokolády

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky
Vaření Restování Mixování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá ředkev Bílé víno Brambory Česnek Cibule Cukr Kmín Líbeček Limetková šťáva Pepř mletý Petrželová nať Smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Špaldové housky

Špaldové housky

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
34
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
32
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
31
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
30
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...
Krém / krémová náplň do doutníčků,…
Krém karamel - z bulharské kuchyně
Krém karamel - z bulharské kuchyně
Krém na zdobení dortů
Krém na zdobení dortů
Krém z dýně hókaidó
Krém z dýně hókaidó
Krém z růžičkové kapusty
Krém z růžičkové kapusty
Krém, který se nikdy nesrazí
Krém, který se nikdy nesrazí
  • Recepty.cz
  • Krém z bílé ředkve na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact