Krém připravíme tak, že máslo utřeme se žloutkem a prozatím necháme v misce. Bílek ušleháme s cukrem a rumem v horké vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Po zchladnutí tuto bílkovou hmotu ušleháme se žloutkem utřeným s máslem a je hotovo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
onen
|17. 1. 2008 11:25
Vazeni, nechci hnidopizit, ale jedina VOSI hnizda ( pecena!!! ) se tady objevily az 16.1.2008 => " Vosi hnizda z brambor ". Vse ostatni jsou nepecene VCELI uly i podle tvaru formicky anebo jejich variace.
Jana Kutačová
|15. 12. 2006 09:26
Perfektní-děkuji.Dnes koupím rumajzla a vyrobím:o)
Hana Rožníčková
|14. 12. 2006 20:15
Jano - zrovna dnes ho manžel dělal: 1/2 L Rumu, 2 vanilkové cukry, 4 žloutky a 2 Salka.Vznikne z toho 1litr vaječňáku.Utřít žloutky s cukrama, přidat Salka a potom pomalu přilévat Rum. Přelejeme do sklenic ( používám ty od Rumu ) a dáme do lednice. On za několik dní ztuhne, takže leju do úlků a přiklápím piškotama.
Jana Kutačová
|14. 12. 2006 19:51
Hanko: prosím Vás a jaký máte receptík na vvaječňáček?Chtěla jsem to letos úly vyzkoušet s koňáčkem,ale ten kupovaný se mi na to moc nezdá.Podkladová kolečka pečete nebo stačí piškoty?Díky:o)
Hana Rožníčková
|14. 12. 2006 10:38
Nám do úlků chutná jen vaječný koňak dělaný doma a pěkně hustý.