• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krém karamel - z bulharské kuchyně
Napište svůj komentář k receptu

Krém karamel - z bulharské kuchyně

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krém karamel - z bulharské kuchyně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      lžíce voda
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      l mléko
    • 5
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Do kastrůlku, který se může dát do trouby o průměru asi 20 cm, dáme vodu a 2 lžíce krystal. cukru, necháme chvíli rozpustit, pak na plotýnce za stálého míchání zkaramelizujeme. Karamel rozlijeme i po stěnách (pokud by nám moc ztuhl, tak se dá kapnout trochu vody a rozvařit).
2
Do vyšší nádoby dáme mléko a zbylé 4 lžíce cukru a necháme rozpustit a pak přidáme 5 vajec a rozšleháme (ponorným mixérem nebo metlou ručně). Mléko s vejci nalijeme na karamel a dáme do trouby na 15 - 20 minut na 160 °C zapékat.
3
Že je jídlo hotové poznáme podle toho, že okraje začnout růžovět a odchlipovat se od stěn kastrůlku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný karamel

Slaný karamel

Slaný karamel

Slaný karamel

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 11. 6. 2012 23:44

    Ladi - proč ne pro děti? V Bulharsku se jim to dává na sváču odmala...

  • Ladia
    Ladia | 11. 6. 2012 20:02

    A pro děti =-O

  • Geškov | 16. 10. 2011 10:17

    To e Super Afrodiziak....!!!!! <3 <3 <3

  • jana | 7. 1. 2011 14:36

    je to určitě skělí nápat :-)

  • Iwetta Krumova | 4. 1. 2010 22:32

    no kdyby se to dávalo po kelímkách ne do jednoho velkého tak se dá říct že se jedná o krem karamal čili krem brule PS: paní Janě H no spíš se Vám to nepovedlo jinak je to velice velice chutné neznám nikoho komu by toto nechutnalo asi jste to v tý troubě pekla při vysoké teplotě

  • Jana H. | 20. 3. 2009 15:58

    No, nevím jestli jste to někdo zkoušeli, ale moc dobrý to teda není...

  • Pája S | 18. 3. 2009 19:42

    Simčo,to je předvoj viď?:-) To vypadá moc dobře,připomíná mi to brulé,ale bude to asi takový nákyp.Mmmm.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pro děti Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Mléko Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

310
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
221
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
34
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
30
Zapečená brokolice s těstovinami
Zapečená brokolice s…
29
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Krekry s pěnou
Krekry s pěnou
Krém (nejen) na vosí hnízda
Krém (nejen) na vosí hnízda
Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...
Krém / krémová náplň do doutníčků,…
Krém na zdobení dortů
Krém na zdobení dortů
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z dýně hókaidó
Krém z dýně hókaidó
  • Recepty.cz
  • Krém karamel - z bulharské kuchyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact