• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krém jíškový kávový
Napište svůj komentář k receptu

Krém jíškový kávový

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krém jíškový kávový
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na jíšku
    • 50
      g máslo
    • 80
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 1
      l černá káva
  • Na přidání
    • 140
      g máslo 100-140
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
50 g másla rozpustíme v kastrůlku, odstavíme, přisypeme mouku a cukr, zamícháme a znovu postavíme na oheň. Jen co se jíška spojí, hned zalijeme 1/4 l černé kávy. Vymícháme v hladkou kaši a když zhoustne, odstavíme ji. Pak utřeme máslo s cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Třeme, až krém nabude.
2
Stejně se dělá krém kakaový, vanilkový - používáte vanilkový cukr a špetku roztlučené vanilky, můžeme použít rozpustnou kávu nebo silné cappuccino, dá se udělat jen jíška a zamíchat jemně nasekané ořechy nebo griliáš. Pokud děláte větší množství krému, poměr si musíte přizpůsobit. Tyto krémy se dají zamrazit pro pozdější použití.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-kávový dezert

Kokosovo-kávový dezert

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana xxx | 16. 4. 2011 21:39

    tak jsem si poradila,nalila jsem jen 1/4 l bylo to docela dobrý,ale musím to nechat ztuhnout ...za 1 :-)

  • Jana xxx | 16. 4. 2011 17:27

    jak tomu mám rozumět,na jíšku se píše 1 l kávy a v postupu je 1/4 l ...krém se mě líbí,chtěla bych jej udělat...díky za odp. :-)

  • František Brusák | 2. 11. 2006 07:17

    Paní Zdeňko tento recept je z kuchařky naší vesnice a já už nic nevážím a dělám vše od oka.Čím tužší jíška tím tužší krém a tím lepší.Pak si mohu dovolit dát 1/3 másla a 2/3 Ramy.Je to o penězích ,tučnosti a zdraví.Do krému dávám 1/3 cukru aby to nebylo tak sladký.Krém můžete dosladit cukrem moučkou kdykoliv.

  • František Brusák | 2. 11. 2006 07:06

    Při ořechách je to trochu jiné,tam do jížky dáte vodu s vanil.cukrem asi 3ks z toho uděláte krém.Z ořechů vyřleháte máslo (v Buttleru nebo mixér,používají i vrtulkový kávomlýnek)a to zašleháte do krému.To je ta ořechová vůně,pro zvýraznění efektu nasekat ořechy na hrubo a zamíchat do krému.Tento krém je výborný na plnění ale na zdobení by měl být hladký.Pokud nemáte nic na vytvoření ořechového másla stačí ořechy jemně nastrouhat na mlýnku a zamíchat dojížkového krému.V jednoduchosti je síla.

  • Zdeňka ze Z | 27. 10. 2006 19:22

    Omlouvám se za zkomolení jména

  • Zdeňka ze Z | 26. 10. 2006 13:04

    Pane Bursák, čím zaléváme jíšku při přípravě vanilkového a kakaového křému ? Pokud vmícháme pouze oříšky, není potom krém moc tuhý ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr Hladká mouka Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Jablečná roláda s tvarohem

Jablečná roláda s tvarohem

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

162
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
128
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
104
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
96
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
60
Lasagne se slaninou a kyselým zelím
Lasagne se slaninou a…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Krém jíškový kávový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact