• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krém jíškový kávový
Napište svůj komentář k receptu

Krém jíškový kávový

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krém jíškový kávový
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na jíšku
    • 50
      g máslo
    • 80
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 1
      l černá káva
  • Na přidání
    • 140
      g máslo 100-140
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
50 g másla rozpustíme v kastrůlku, odstavíme, přisypeme mouku a cukr, zamícháme a znovu postavíme na oheň. Jen co se jíška spojí, hned zalijeme 1/4 l černé kávy. Vymícháme v hladkou kaši a když zhoustne, odstavíme ji. Pak utřeme máslo s cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Třeme, až krém nabude.
2
Stejně se dělá krém kakaový, vanilkový - používáte vanilkový cukr a špetku roztlučené vanilky, můžeme použít rozpustnou kávu nebo silné cappuccino, dá se udělat jen jíška a zamíchat jemně nasekané ořechy nebo griliáš. Pokud děláte větší množství krému, poměr si musíte přizpůsobit. Tyto krémy se dají zamrazit pro pozdější použití.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-kávový dezert

Kokosovo-kávový dezert

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana xxx | 16. 4. 2011 21:39

    tak jsem si poradila,nalila jsem jen 1/4 l bylo to docela dobrý,ale musím to nechat ztuhnout ...za 1 :-)

  • Jana xxx | 16. 4. 2011 17:27

    jak tomu mám rozumět,na jíšku se píše 1 l kávy a v postupu je 1/4 l ...krém se mě líbí,chtěla bych jej udělat...díky za odp. :-)

  • František Brusák | 2. 11. 2006 07:17

    Paní Zdeňko tento recept je z kuchařky naší vesnice a já už nic nevážím a dělám vše od oka.Čím tužší jíška tím tužší krém a tím lepší.Pak si mohu dovolit dát 1/3 másla a 2/3 Ramy.Je to o penězích ,tučnosti a zdraví.Do krému dávám 1/3 cukru aby to nebylo tak sladký.Krém můžete dosladit cukrem moučkou kdykoliv.

  • František Brusák | 2. 11. 2006 07:06

    Při ořechách je to trochu jiné,tam do jížky dáte vodu s vanil.cukrem asi 3ks z toho uděláte krém.Z ořechů vyřleháte máslo (v Buttleru nebo mixér,používají i vrtulkový kávomlýnek)a to zašleháte do krému.To je ta ořechová vůně,pro zvýraznění efektu nasekat ořechy na hrubo a zamíchat do krému.Tento krém je výborný na plnění ale na zdobení by měl být hladký.Pokud nemáte nic na vytvoření ořechového másla stačí ořechy jemně nastrouhat na mlýnku a zamíchat dojížkového krému.V jednoduchosti je síla.

  • Zdeňka ze Z | 27. 10. 2006 19:22

    Omlouvám se za zkomolení jména

  • Zdeňka ze Z | 26. 10. 2006 13:04

    Pane Bursák, čím zaléváme jíšku při přípravě vanilkového a kakaového křému ? Pokud vmícháme pouze oříšky, není potom krém moc tuhý ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr Hladká mouka Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
25
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
19
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Zadlužený Datel se pochlubil těhotenstvím: »Exekučátka« naštvala Kočendovou!

Zadlužený Datel se pochlubil těhotenstvím: »Exekučátka« naštvala Kočendovou!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Krém jíškový kávový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact