• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krém jíškový kávový
Napište svůj komentář k receptu

Krém jíškový kávový

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krém jíškový kávový
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na jíšku
    • 50
      g máslo
    • 80
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 1
      l černá káva
  • Na přidání
    • 140
      g máslo 100-140
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
50 g másla rozpustíme v kastrůlku, odstavíme, přisypeme mouku a cukr, zamícháme a znovu postavíme na oheň. Jen co se jíška spojí, hned zalijeme 1/4 l černé kávy. Vymícháme v hladkou kaši a když zhoustne, odstavíme ji. Pak utřeme máslo s cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Třeme, až krém nabude.
2
Stejně se dělá krém kakaový, vanilkový - používáte vanilkový cukr a špetku roztlučené vanilky, můžeme použít rozpustnou kávu nebo silné cappuccino, dá se udělat jen jíška a zamíchat jemně nasekané ořechy nebo griliáš. Pokud děláte větší množství krému, poměr si musíte přizpůsobit. Tyto krémy se dají zamrazit pro pozdější použití.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-kávový dezert

Kokosovo-kávový dezert

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana xxx | 16. 4. 2011 21:39

    tak jsem si poradila,nalila jsem jen 1/4 l bylo to docela dobrý,ale musím to nechat ztuhnout ...za 1 :-)

  • Jana xxx | 16. 4. 2011 17:27

    jak tomu mám rozumět,na jíšku se píše 1 l kávy a v postupu je 1/4 l ...krém se mě líbí,chtěla bych jej udělat...díky za odp. :-)

  • František Brusák | 2. 11. 2006 07:17

    Paní Zdeňko tento recept je z kuchařky naší vesnice a já už nic nevážím a dělám vše od oka.Čím tužší jíška tím tužší krém a tím lepší.Pak si mohu dovolit dát 1/3 másla a 2/3 Ramy.Je to o penězích ,tučnosti a zdraví.Do krému dávám 1/3 cukru aby to nebylo tak sladký.Krém můžete dosladit cukrem moučkou kdykoliv.

  • František Brusák | 2. 11. 2006 07:06

    Při ořechách je to trochu jiné,tam do jížky dáte vodu s vanil.cukrem asi 3ks z toho uděláte krém.Z ořechů vyřleháte máslo (v Buttleru nebo mixér,používají i vrtulkový kávomlýnek)a to zašleháte do krému.To je ta ořechová vůně,pro zvýraznění efektu nasekat ořechy na hrubo a zamíchat do krému.Tento krém je výborný na plnění ale na zdobení by měl být hladký.Pokud nemáte nic na vytvoření ořechového másla stačí ořechy jemně nastrouhat na mlýnku a zamíchat dojížkového krému.V jednoduchosti je síla.

  • Zdeňka ze Z | 27. 10. 2006 19:22

    Omlouvám se za zkomolení jména

  • Zdeňka ze Z | 26. 10. 2006 13:04

    Pane Bursák, čím zaléváme jíšku při přípravě vanilkového a kakaového křému ? Pokud vmícháme pouze oříšky, není potom krém moc tuhý ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr Hladká mouka Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Couračka

Couračka

Balkánský salát

Balkánský salát

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
15
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Francouzský dresing
Francouzský dresing
13
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Krém jíškový kávový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact