• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krém jíškový kávový
Napište svůj komentář k receptu

Krém jíškový kávový

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krém jíškový kávový
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na jíšku
    • 50
      g máslo
    • 80
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 1
      l černá káva
  • Na přidání
    • 140
      g máslo 100-140
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
50 g másla rozpustíme v kastrůlku, odstavíme, přisypeme mouku a cukr, zamícháme a znovu postavíme na oheň. Jen co se jíška spojí, hned zalijeme 1/4 l černé kávy. Vymícháme v hladkou kaši a když zhoustne, odstavíme ji. Pak utřeme máslo s cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Třeme, až krém nabude.
2
Stejně se dělá krém kakaový, vanilkový - používáte vanilkový cukr a špetku roztlučené vanilky, můžeme použít rozpustnou kávu nebo silné cappuccino, dá se udělat jen jíška a zamíchat jemně nasekané ořechy nebo griliáš. Pokud děláte větší množství krému, poměr si musíte přizpůsobit. Tyto krémy se dají zamrazit pro pozdější použití.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosovo-kávový dezert

Kokosovo-kávový dezert

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana xxx | 16. 4. 2011 21:39

    tak jsem si poradila,nalila jsem jen 1/4 l bylo to docela dobrý,ale musím to nechat ztuhnout ...za 1 :-)

  • Jana xxx | 16. 4. 2011 17:27

    jak tomu mám rozumět,na jíšku se píše 1 l kávy a v postupu je 1/4 l ...krém se mě líbí,chtěla bych jej udělat...díky za odp. :-)

  • František Brusák | 2. 11. 2006 07:17

    Paní Zdeňko tento recept je z kuchařky naší vesnice a já už nic nevážím a dělám vše od oka.Čím tužší jíška tím tužší krém a tím lepší.Pak si mohu dovolit dát 1/3 másla a 2/3 Ramy.Je to o penězích ,tučnosti a zdraví.Do krému dávám 1/3 cukru aby to nebylo tak sladký.Krém můžete dosladit cukrem moučkou kdykoliv.

  • František Brusák | 2. 11. 2006 07:06

    Při ořechách je to trochu jiné,tam do jížky dáte vodu s vanil.cukrem asi 3ks z toho uděláte krém.Z ořechů vyřleháte máslo (v Buttleru nebo mixér,používají i vrtulkový kávomlýnek)a to zašleháte do krému.To je ta ořechová vůně,pro zvýraznění efektu nasekat ořechy na hrubo a zamíchat do krému.Tento krém je výborný na plnění ale na zdobení by měl být hladký.Pokud nemáte nic na vytvoření ořechového másla stačí ořechy jemně nastrouhat na mlýnku a zamíchat dojížkového krému.V jednoduchosti je síla.

  • Zdeňka ze Z | 27. 10. 2006 19:22

    Omlouvám se za zkomolení jména

  • Zdeňka ze Z | 26. 10. 2006 13:04

    Pane Bursák, čím zaléváme jíšku při přípravě vanilkového a kakaového křému ? Pokud vmícháme pouze oříšky, není potom krém moc tuhý ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr Hladká mouka Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Česneková plec

Česneková plec

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
25
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
24
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Poslední mejdan pro Bartošku (†78): Statečná vdova Andrea, syn na schodech! A rozjetý Kohák

Poslední mejdan pro Bartošku (†78): Statečná vdova Andrea, syn na schodech! A rozjetý Kohák

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Krém jíškový kávový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact