Brambory uvaříme ve slupce a necháme chvilku vychladnout. Potom je oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.
2
Brokolici a květák pečlivě omyjeme, nejlépe pod tekoucí vodou a rozdělíme na růžičky. Mladou karotku oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Připravenou a očištěnou zeleninu uvaříme doměkka. Vaříme ji na mírném plameni kolem 15 minut a dbáme zejména na to, aby se nerozvařila.
3
Jarní cibulku omyjeme a zbavíme všech nečistot a písku. Pak ji krátce orestujeme na lžíci oleje, teprve potom ji nakrájíme na tenká kolečka.
4
Zbylý olej smícháme s hořčicí, octem, solí a pepřem na zálivku, kterou přelijeme připravený salát.
5
Doporučujeme podávat jako lehkou večeři v teplých letních dnech s bílým pečivem a citronádou.