• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Křehký rebarborový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Křehký rebarborový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g tuk Hera, apod.
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra nemusí být, ale je dobrá
    • 500
      g rebarbora
    • 1
      lžíce skořice mletá
    • cukr na posypání rebarbory

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, dáme na vál, uděláme do směsi důlek, vyklopíme vejce, na to dáme na kousky nakrájený tuk, zahrneme moukou a rychle zpracujeme. Můžeme nechat vychladit v ledničce. Potom těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme, jednu část přeneseme na tukem vymazaný plech, potřeme tvarohovou náplní, poklademe rebarborou nakrájenou na kousky, posypeme cukrem a skořicí a přiklopíme druhým plátem těsta, který propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě.
2
Náplň: tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem a citronovou kůrou, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kocour.fous | 5. 5. 2014 13:43

    JÁ dávám půl mouky polohrubé, máslo stačí 20 dkg a 8 lžic mléka,,těsto jde krásně vyválet i válečkem..zkombinovala jsem rebarboru s malinami.... <:-) Jinak z tohoto těsta bez kakaa pečeme klasiku: náplň jablková,rozinky,skořice...moc dobrá a vláčná buchta :-)

  • Hope.rock | 2. 6. 2013 17:28

    Absolutně výborná buchta.. S těstem jsem žádný problém vůbec neměla, krásně se s ním pracovalo a to jsem vcelku amatér.. Akorát přendávat na plech, bylo trochu umění, ale povedlo se. Příště bych přidala asi ještě jeden tvaroh navíc, ale byla to pochoutka! Maximální spokojenost! :-) Rozhodně vyzkoušejte...

  • BindiDindi | 25. 5. 2013 23:45

    Výborný koláč, pekla jsem na klasický velký plech, do náplně jsem dala 3 tvarohy a 3 vejce, jinak vše dle receptu. Spodní díl jsem válela přímo na pečícím papíře, vrchní díl na potravinářské folii, a šlo to v pohodě.

  • Ababi | 19. 5. 2013 12:31

    Výborné.Pekla jsem v dia verzi s fruktozou.Vláčný a výborný dezert ;-)

  • mony | 23. 5. 2012 11:24

    vystačí mi to na normální velký plech?

  • sarka rudlova | 1. 8. 2011 16:29

    Koláč byl dobrý, ale měla jsem problémy s těstem, bylo moc řídké a vůbec nedrželo pohromadě, strašně se lepilo i když jsem neustále přidávala mouku. Tak nevím čím to bylo...Ale chuťově byl dobrý.

  • recepty73
    recepty73 | 29. 5. 2011 11:40

    ...koláč je výborný, použil jsem pekáč 22 X 38 cm a bylo to akorát na uvedené množství těsta...

  • Estee
    Estee | 8. 5. 2011 20:31

    koláč je vážně dobrý, jen to těsto sem na plech musela poslepovat, vůbec nedrželo pohromadě:D

  • Klára Keselyova | 6. 6. 2010 21:07

    už som ho robila túto sezónu druhá raz a zožala som sním veľkú pochvalu.

  • Jarka O. | 6. 6. 2010 20:40

    Tento koláč patří k nejchutnějším, jaké jsem z rebarbory pekla a jedla. Jasná jednička ;-)

  • Ivana Samcová | 19. 5. 2010 18:58

    Naprosto skvělé! Vynikající! Udělala jsem koláč přesně podle receptu i s citronovou kůrou, ta je v tom moc dobrá. Pekla jsem při 170 °C. Kdo má rád rebarboru, vřele doporučuju. Velký dík za receptík. Ivana

  • Majka Rončáková | 18. 5. 2010 10:20

    Dělala jsem v sobotu, rebarbory jsem dala více,výborný.Dávám 1.

  • Kristýna Novotná | 15. 9. 2009 21:20

    Velmi dobré :)

  • Klára Keselyova | 11. 5. 2008 20:38

    Tento krehký rebarborový, ja by som povedala zákusok, je skutočne veľmi dobrý. Pochvalu dostal ad všetkých členov rodiny. Dávam za 1. Určite ho čo najskôr zopakujem.

  • Andra | 12. 2. 2007 13:10

    Minule tu niekto radil vyvaľkať cesto pohárom (napr. od zaváranín) priamo na plechu. Mne sa ten nápad veľmi páčil...

  • Jaroslava Oumarová | 12. 2. 2007 13:06

    Kamčo, těsto si vyválejte na papíru na pečení, který máte přesně na velikost plechu a i s papírem lehčeji přenesete na plech. Též se dá těsto přenést přehozené přes váleček.

  • kamča | 12. 2. 2007 12:52

    díky za rady ohledně pečení.. ještě jsem se chtěla zeptat - nepřišla jsem na fígl, jak to těsto vyválet a neporušené přenést na plech?:) plech mám moc vysoký, takže válečkem přímo na plechu to nejde.. tak kdyby mi někdo poradil, budu moc ráda! :o)

  • Jana Satinská | 10. 10. 2006 18:41

    Kamčo, já peču vlastně všechny buchty taky tak na 170 st. v dolní třetině trouby. Ale každá trouba peče trošku jinak, zkuste ale určitě příště ubrat teplotu nebo posunout plech níže.

  • Jana z VM | 6. 10. 2006 07:35

    Kamčo, já jsem tuto výbornou buchtu pekla na méně - asi tak 160 - 170 st. asi 35 minut, teď už přesně nevím, ale určitě ne na tolik stupňů jako Vy.Lituji, že už nemám rebarboru, protože toto je opravdová jednička !!

  • kamča | 5. 10. 2006 19:53

    buchtu jsem před chvílí vytáhla z trouby.. je skvělá!:) jen bych to potřebovala pro příště doladit.. jak dlouho a při kolika stupních ji pečete? pekla jsem ji při 190st 45min. a zdá se mi, že by dole mohla být propečenější a nahoře ne až tak moc:) díky moc za radu, určo ji zas brzy vyrobím!:)

  • Jana z FM :o) Satinská | 21. 8. 2006 09:23

    Moc mě těší Vaše pochvala. Tento koláč má v naší rodině i u přátel vždy veliký úspěch. Ta jablečná náplň by určitě nebyla špatná, až nebude rebarbora, tak to zkusím a trošku v receptu uberu cukru. Možná by bylo dobré vyzkoušet upéct koláč i s čerstvým kyselejším angreštem...

  • Jana z VM | 14. 8. 2006 08:00

    Škoda, že zde není podepsaný autor. Hrozně ráda bych mu poděkovala za VÝTEČNÝ recept!!! Opravdu, je to veliká pochoutka !! Voňavá křehká buchtička - dělala jsem ji na plech - a druhý den zvláční, takže koláč dvou chutí, vždycky vynikající !! Postup jsem přesně dodržela, není zapotřebí žádných, ani minimálních úprav. Až zase doroste rebarbora, ihned ji udělám. Ale vyzkouším i s jiným ovocem - nejlépe asi nakyslejší jablka. Ještě jednou - moc díky za výborný, nezapomenutelný recept !! Hodnotím 111111111.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Kakao Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rebarbora Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Bramborák rodeo II.

Bramborák rodeo II.

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

92
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
78
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
71
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
68
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
43
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Křehký koláč s ovocem
Křehký koláč s ovocem
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…
Křehký ořechový dort (řez)
Křehký ořechový dort (řez)
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Křemešové řezy
Křemešové řezy
Křenová majonéza
Křenová majonéza
  • Recepty.cz
  • Křehký rebarborový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact