• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Křehký rebarborový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Křehký rebarborový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g tuk Hera, apod.
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra nemusí být, ale je dobrá
    • 500
      g rebarbora
    • 1
      lžíce skořice mletá
    • cukr na posypání rebarbory

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, dáme na vál, uděláme do směsi důlek, vyklopíme vejce, na to dáme na kousky nakrájený tuk, zahrneme moukou a rychle zpracujeme. Můžeme nechat vychladit v ledničce. Potom těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme, jednu část přeneseme na tukem vymazaný plech, potřeme tvarohovou náplní, poklademe rebarborou nakrájenou na kousky, posypeme cukrem a skořicí a přiklopíme druhým plátem těsta, který propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě.
2
Náplň: tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem a citronovou kůrou, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kocour.fous | 5. 5. 2014 13:43

    JÁ dávám půl mouky polohrubé, máslo stačí 20 dkg a 8 lžic mléka,,těsto jde krásně vyválet i válečkem..zkombinovala jsem rebarboru s malinami.... <:-) Jinak z tohoto těsta bez kakaa pečeme klasiku: náplň jablková,rozinky,skořice...moc dobrá a vláčná buchta :-)

  • Hope.rock | 2. 6. 2013 17:28

    Absolutně výborná buchta.. S těstem jsem žádný problém vůbec neměla, krásně se s ním pracovalo a to jsem vcelku amatér.. Akorát přendávat na plech, bylo trochu umění, ale povedlo se. Příště bych přidala asi ještě jeden tvaroh navíc, ale byla to pochoutka! Maximální spokojenost! :-) Rozhodně vyzkoušejte...

  • BindiDindi | 25. 5. 2013 23:45

    Výborný koláč, pekla jsem na klasický velký plech, do náplně jsem dala 3 tvarohy a 3 vejce, jinak vše dle receptu. Spodní díl jsem válela přímo na pečícím papíře, vrchní díl na potravinářské folii, a šlo to v pohodě.

  • Ababi | 19. 5. 2013 12:31

    Výborné.Pekla jsem v dia verzi s fruktozou.Vláčný a výborný dezert ;-)

  • mony | 23. 5. 2012 11:24

    vystačí mi to na normální velký plech?

  • sarka rudlova | 1. 8. 2011 16:29

    Koláč byl dobrý, ale měla jsem problémy s těstem, bylo moc řídké a vůbec nedrželo pohromadě, strašně se lepilo i když jsem neustále přidávala mouku. Tak nevím čím to bylo...Ale chuťově byl dobrý.

  • recepty73
    recepty73 | 29. 5. 2011 11:40

    ...koláč je výborný, použil jsem pekáč 22 X 38 cm a bylo to akorát na uvedené množství těsta...

  • Estee
    Estee | 8. 5. 2011 20:31

    koláč je vážně dobrý, jen to těsto sem na plech musela poslepovat, vůbec nedrželo pohromadě:D

  • Klára Keselyova | 6. 6. 2010 21:07

    už som ho robila túto sezónu druhá raz a zožala som sním veľkú pochvalu.

  • Jarka O. | 6. 6. 2010 20:40

    Tento koláč patří k nejchutnějším, jaké jsem z rebarbory pekla a jedla. Jasná jednička ;-)

  • Ivana Samcová | 19. 5. 2010 18:58

    Naprosto skvělé! Vynikající! Udělala jsem koláč přesně podle receptu i s citronovou kůrou, ta je v tom moc dobrá. Pekla jsem při 170 °C. Kdo má rád rebarboru, vřele doporučuju. Velký dík za receptík. Ivana

  • Majka Rončáková | 18. 5. 2010 10:20

    Dělala jsem v sobotu, rebarbory jsem dala více,výborný.Dávám 1.

  • Kristýna Novotná | 15. 9. 2009 21:20

    Velmi dobré :)

  • Klára Keselyova | 11. 5. 2008 20:38

    Tento krehký rebarborový, ja by som povedala zákusok, je skutočne veľmi dobrý. Pochvalu dostal ad všetkých členov rodiny. Dávam za 1. Určite ho čo najskôr zopakujem.

  • Andra | 12. 2. 2007 13:10

    Minule tu niekto radil vyvaľkať cesto pohárom (napr. od zaváranín) priamo na plechu. Mne sa ten nápad veľmi páčil...

  • Jaroslava Oumarová | 12. 2. 2007 13:06

    Kamčo, těsto si vyválejte na papíru na pečení, který máte přesně na velikost plechu a i s papírem lehčeji přenesete na plech. Též se dá těsto přenést přehozené přes váleček.

  • kamča | 12. 2. 2007 12:52

    díky za rady ohledně pečení.. ještě jsem se chtěla zeptat - nepřišla jsem na fígl, jak to těsto vyválet a neporušené přenést na plech?:) plech mám moc vysoký, takže válečkem přímo na plechu to nejde.. tak kdyby mi někdo poradil, budu moc ráda! :o)

  • Jana Satinská | 10. 10. 2006 18:41

    Kamčo, já peču vlastně všechny buchty taky tak na 170 st. v dolní třetině trouby. Ale každá trouba peče trošku jinak, zkuste ale určitě příště ubrat teplotu nebo posunout plech níže.

  • Jana z VM | 6. 10. 2006 07:35

    Kamčo, já jsem tuto výbornou buchtu pekla na méně - asi tak 160 - 170 st. asi 35 minut, teď už přesně nevím, ale určitě ne na tolik stupňů jako Vy.Lituji, že už nemám rebarboru, protože toto je opravdová jednička !!

  • kamča | 5. 10. 2006 19:53

    buchtu jsem před chvílí vytáhla z trouby.. je skvělá!:) jen bych to potřebovala pro příště doladit.. jak dlouho a při kolika stupních ji pečete? pekla jsem ji při 190st 45min. a zdá se mi, že by dole mohla být propečenější a nahoře ne až tak moc:) díky moc za radu, určo ji zas brzy vyrobím!:)

  • Jana z FM :o) Satinská | 21. 8. 2006 09:23

    Moc mě těší Vaše pochvala. Tento koláč má v naší rodině i u přátel vždy veliký úspěch. Ta jablečná náplň by určitě nebyla špatná, až nebude rebarbora, tak to zkusím a trošku v receptu uberu cukru. Možná by bylo dobré vyzkoušet upéct koláč i s čerstvým kyselejším angreštem...

  • Jana z VM | 14. 8. 2006 08:00

    Škoda, že zde není podepsaný autor. Hrozně ráda bych mu poděkovala za VÝTEČNÝ recept!!! Opravdu, je to veliká pochoutka !! Voňavá křehká buchtička - dělala jsem ji na plech - a druhý den zvláční, takže koláč dvou chutí, vždycky vynikající !! Postup jsem přesně dodržela, není zapotřebí žádných, ani minimálních úprav. Až zase doroste rebarbora, ihned ji udělám. Ale vyzkouším i s jiným ovocem - nejlépe asi nakyslejší jablka. Ještě jednou - moc díky za výborný, nezapomenutelný recept !! Hodnotím 111111111.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Kakao Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rebarbora Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

58
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
52
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
36
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
32
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
30
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Křehký koláč s ovocem
Křehký koláč s ovocem
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…
Křehký ořechový dort (řez)
Křehký ořechový dort (řez)
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Křemešové řezy
Křemešové řezy
Křenová majonéza
Křenová majonéza
  • Recepty.cz
  • Křehký rebarborový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact