• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 100
      g mandle
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 180
      g hladká mouka
    • 3
      ks žloutek
  • Náplň
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g tvaroh
    • 200
      g lučina
    • 4
      ks jablko
    • 50
      g třtinový cukr
    • 80
      g smetana
  • Drobenka
    • 2
      lžíce mandlový likér
    • 3
      lžíce hnědý cukr
    • 150
      g máslo
    • 80
      g sušenka Mandlové
    • 180
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Z másla, mouky, cukru, mandlí a žloutků vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Jablka nakrájejte na kousky a smetanu ušlehejte dotuha. Pak utřete vejce s cukrem do pěny.
3
Tvaroh promíchejte s lučinou, postupně do směsi zapracujte vaječnou směs a nakonec vmíchejte smetanu.
4
Z těsta vyválejte plát, přeneste ho do formy a potřete krémem. Poklaďte jablky a posypejte drobenkou, kterou připravíte z másla, mouky, cukru, likéru a rozdrcených sušenek.

RADA: VIDEO, jak upéct domácí čokoládové sušenky

5
Koláč dejte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte ho asi 45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídovo tvarohový koláč

Arašídovo tvarohový koláč

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Ovocný koláč s tvarohem na grilu

Ovocný koláč s tvarohem na grilu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Jablko Lučina Mandle Mandlový likér Máslo Moučkový cukr Smetana Sušenka Třtinový cukr Tvaroh Vejce Žloutek

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Perníčky V.

Perníčky V.

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Limoncello

Limoncello

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

62
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
33
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
12
Kuličková polévka
Kuličková polévka
12
Cibulovo-česnekové plátky
Cibulovo-česnekové plátky
12
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s mascarpone a malinami
Křehký koláč s mascarpone a malinami
Křehký koláč s ovocem
Křehký koláč s ovocem
Křehký ořechový dort (řez)
Křehký ořechový dort (řez)
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
  • Recepty.cz
  • Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact