• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 100
      g mandle
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 180
      g hladká mouka
    • 3
      ks žloutek
  • Náplň
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g tvaroh
    • 200
      g lučina
    • 4
      ks jablko
    • 50
      g třtinový cukr
    • 80
      g smetana
  • Drobenka
    • 2
      lžíce mandlový likér
    • 3
      lžíce hnědý cukr
    • 150
      g máslo
    • 80
      g sušenka Mandlové
    • 180
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Z másla, mouky, cukru, mandlí a žloutků vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Jablka nakrájejte na kousky a smetanu ušlehejte dotuha. Pak utřete vejce s cukrem do pěny.
3
Tvaroh promíchejte s lučinou, postupně do směsi zapracujte vaječnou směs a nakonec vmíchejte smetanu.
4
Z těsta vyválejte plát, přeneste ho do formy a potřete krémem. Poklaďte jablky a posypejte drobenkou, kterou připravíte z másla, mouky, cukru, likéru a rozdrcených sušenek.

RADA: VIDEO, jak upéct domácí čokoládové sušenky

5
Koláč dejte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte ho asi 45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídovo tvarohový koláč

Arašídovo tvarohový koláč

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Ovocný koláč s tvarohem na grilu

Ovocný koláč s tvarohem na grilu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Jablko Lučina Mandle Mandlový likér Máslo Moučkový cukr Smetana Sušenka Třtinový cukr Tvaroh Vejce Žloutek

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Salámové špízy

Salámové špízy

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Thajská kuřecí polévka s houbami

Thajská kuřecí polévka s houbami

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

29
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
27
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
24
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
24
Huevos rancheros
Huevos rancheros
23
Hrnková dýňová roláda
Hrnková dýňová roláda

Zajímavé články

Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s mascarpone a malinami
Křehký koláč s mascarpone a malinami
Křehký koláč s ovocem
Křehký koláč s ovocem
Křehký ořechový dort (řez)
Křehký ořechový dort (řez)
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
  • Recepty.cz
  • Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact