• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 100
      g mandle
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 180
      g hladká mouka
    • 3
      ks žloutek
  • Náplň
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g tvaroh
    • 200
      g lučina
    • 4
      ks jablko
    • 50
      g třtinový cukr
    • 80
      g smetana
  • Drobenka
    • 2
      lžíce mandlový likér
    • 3
      lžíce hnědý cukr
    • 150
      g máslo
    • 80
      g sušenka Mandlové
    • 180
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Z másla, mouky, cukru, mandlí a žloutků vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Jablka nakrájejte na kousky a smetanu ušlehejte dotuha. Pak utřete vejce s cukrem do pěny.
3
Tvaroh promíchejte s lučinou, postupně do směsi zapracujte vaječnou směs a nakonec vmíchejte smetanu.
4
Z těsta vyválejte plát, přeneste ho do formy a potřete krémem. Poklaďte jablky a posypejte drobenkou, kterou připravíte z másla, mouky, cukru, likéru a rozdrcených sušenek.

RADA: VIDEO, jak upéct domácí čokoládové sušenky

5
Koláč dejte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte ho asi 45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídovo tvarohový koláč

Arašídovo tvarohový koláč

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Ovocný koláč s tvarohem na grilu

Ovocný koláč s tvarohem na grilu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Jablko Lučina Mandle Mandlový likér Máslo Moučkový cukr Smetana Sušenka Třtinový cukr Tvaroh Vejce Žloutek

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

48
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
45
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
36
Domácí granola
Domácí granola
28
Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem
Salát se sýrem,…
27
Slovenské rohlíky
Slovenské rohlíky

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s mascarpone a malinami
Křehký koláč s mascarpone a malinami
Křehký koláč s ovocem
Křehký koláč s ovocem
Křehký ořechový dort (řez)
Křehký ořechový dort (řez)
Křehký rebarborový koláč
Křehký rebarborový koláč
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
  • Recepty.cz
  • Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact