• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Křehký koláč s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Křehký koláč s jablky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 56
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehký koláč s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 120
      g hera nebo máslo - změklé
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • jablka
    • skořice
    • ořechy
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladu odpočinout. Potom 1/2 těsta vyválíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný tukem. Poklademe plátky jablek, posypeme skořicí rozinkami a ořechy (nemusí být). Z druhé poloviny těsta vyválíme plát a dáme ho na jablka. Okraje hodně přitiskneme. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Po upečení posypeme cukrem a po vychladnutí nakrájíme na čtverečky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Křehký kokosový koláč s jablky

Křehký kokosový koláč s jablky

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 28. 9. 2007 14:52

    Opravdu dobry a krehky

  • LoLo | 27. 9. 2007 18:43

    Do poloviny těsta dávám kakao, mezi těsto tvaroh smíchaný s nastrouhanými jablky, takže je to koláč několikaBAREVNÝ. dOLU TĚSTO NAMAčKÁM, NAHORU NASTROUHÁM A JE TO PARÁDIČKA

  • Huhulová | 27. 9. 2007 18:42

    S tím nastrouháním to je vynikající nápad!! Dala jsem těsto vychladit do lednice a pak nahrubu nastrouhala do vymazané kulaté koláčové formy, na to jablka společně smíchané s hruškami a navrch zase nastrouhala těsto, no byla to lahoda

  • Herma | 27. 9. 2007 18:39

    Opravdu výborný, vyvalovala jsem mezi dvěma igelitovými foliemi a povedlo se dobře. Do jablek, která byla velmi šťavnatá a pouštěla moc šťávy jsem přimíchala vanilkový pudinkový prášek a pak se to pečením krásně zrosolovalo a byla to balada. Velikánská jednička, určitě budu opakovat!

  • Zuzana Šindlerová | 23. 9. 2007 18:45

    Moc dobré je tenké plátky jablíček namočit na tu chvilku, co tuhne těsto, do bílého vína. Výborný moučník, přidávám i trochu citronové kůry a kokosu.

  • Jana Hanková | 19. 9. 2007 11:34

    Když jsem přeprala těsto,modlila jsem se,aby to byl ten nejlepší koláč co jsem kdy upekla.Těsto jsem dospod vmačkala a navrch se ho snažila vyválet,ale hodně se trhalo a lepilo...musím ale s obrovskou úlevou říct,že koláč byl vynikající a manžel blahem hýkal.Na mě trochu moc "patlačka",ale stálo to za to.

  • Helena | 10. 3. 2007 13:06

    Supr! Jen těsto nevyvaluju, ale vytlačuju rovnou na plechu a nahoru kladu po částech.

  • Zora Vrbová | 27. 10. 2006 20:02

    Moc nám chutnal, jablek máme dost, tak budu opakovat, dávám 1

  • Šárka Pecková | 26. 10. 2006 15:20

    Pekla jsem dvakrát, jednou s jablky, podruhé se švestkovou nutelou, obojí bylo hned pryč. Dávám za jedna.

  • Jana z VM | 4. 9. 2006 10:23

    Koláč jsem také vyzkoušela. Je dobrý,dělala jsem i s tvarohem a dala jablka i rebarboru, poházela jsem to zahradními borůvkami - což vypadalo moc pěkně na řezu - ale u nás zůstává favoritem "Křehký rebarborový koláč" - je daleko výraznější a chutnější.

  • Zapletalka | 2. 9. 2006 22:05

    To je dobrý nápad s tím nastrouháním těsta, to určitě udělám. Tento koláč je náš oblíbený já ho válím rovnou na papíře a přenesu to s papírem na plech, také je dobrý s tvarohem, do kterého přidávám broskve a trošku skořice

  • karkulin | 1. 9. 2006 23:30

    pridavam se k chvalozpevum=) je to opravdu vynikajici kolac, testo se spatne valelo tak jsem pulku nastrouhala na plech a tu druhou na jabka, bylo to jeste krehci=) vecer po nem nezustal ani drobecek;@)

  • Emila | 28. 1. 2006 19:31

    Tenhle koláč je opravdu moc dobrý

  • J. D. | 28. 1. 2006 12:27

    Ahoj , měla jsem taky problém s trhajícím těstem :-( ALE vyválela jsem těsto na peč.papíře na co nejtenčí to šlo,a přenesla jej na plech- zejména tu horní část ,pomazala rozšlehaným vajíčkem a posypala mletými ořechy :-))) Hmmm.Mňam,Mňam.Právě se koláč dopekl a krááásně voní i vypadá !Jsem ráda,že jsem ho tu objevila.:-))))Díky.

  • Miloslava Hrabětová | 6. 11. 2005 10:11

    Čau holky, tendle koláč jsem včera uvařila rodině, byste měli vidět - ty se volizovali! Doporučujte dál, asi vyskoušim tu paní Vencovou, jak o ní Alina píše. Zdraví Vás vaše Míla.

  • marie vasova | 10. 10. 2005 14:37

    Koláč je výborný, pekla jsem ho několikrát. Do těsta jsem podle potřeby přidala trošku mléka, lépe se těsto vyvalovalo.

  • Stanislava Novotná | 8. 10. 2005 19:50

    Tenhle koláč máme moc rádi, děkuji za recept

  • Anonym | 4. 10. 2005 18:19

    Mončo dej moučkový cukr

  • Monča | 3. 10. 2005 18:11

    Jaký cukr mám do těsta dát? Už se třesu na pečení..Děkuji za radu

  • Janinka | 18. 9. 2005 17:52

    Opravdu výborný, dnes jsem dělala. Je ale pravda, že toto množství není pro větší rodinu. Je to skutečně tak akorát do kulaté koláčové formy. Předala jsem tam kapku octa - jak píše Jana Han a koláč je pěkně křehoučký a napovrchu křupavoučký ... hmmm - škoda, že už skoro není :-( To je jeho jediná chyba. Píši 1*.

  • Fleur | 18. 9. 2005 10:31

    Někdy potřu povrch vejce, a posypu ořechy, také výborné

  • Jana Han | 18. 9. 2005 01:50

    Tento kolac v nasi rodine rychle mizi. Znam ho od babicky, ona do testa pridavala jeste 1 lzici octa, pry aby bylo testo po upeceni krehci. Napln delame bud s jablky, ale nekdy s reveni a sekanymi orechy a nekdy s tvarohovou naplni. Take jsem zkusila slabou vrstvu tvarohove naplne , ktera mne zbyla a na to pak reven i to bylo dobre. Nevim jak pani Venclova, ale ja vrchni plat testa pred upecenim vzdy propicham na nekolika mistech vidlickou, aby vlhkost mohla ven. Pokud chcete, aby se vam kolac po upeceni krasne leskl, potrete ho pred pecenim rozslehanym zloutkem s 1 lzickou smetany nebo mleka. Testo je skutecne vynikajici.

  • Dita | 16. 9. 2005 13:29

    Včera jsem objevila tuto stránku a jsem nadšená. Nejsem žádná velká kuchťa,ale občas ráda něco uvařím. Hlavně komentáře jsou skvěla věc. Včera jsem hned vyzkoušela tento koláč a i mně velice pomoh nápad s pytlíkem.Igelit jsem na těsto dávala už dříve,ale tohle mě nenapadlo. Díky,díky. Jinak koláč je báječnej,celá rodina se olizovala. Bohužel ne dlouho,asi budu příště dělat dvojitou davku.

  • Jana Han | 15. 9. 2005 21:51

    Metoda s pytlikem je perfektni take v tom pripade, kdyz potrebuji vrchni plat kolace perfektni, protoze odrezky testa znova vyvalim a vykrajim treba listecky,hvezdicky nebo srdicka a temi pred pecenim ozdobim vrchni plat.Ale to jen kdyz mam extra dobrou naladu nebo mne na kolaci vice zalezi.

  • Alina | 15. 9. 2005 18:04

    Jujcy, to je fajn, že se podle téhle kuchařky učíš péct. Doporučuji Ti, abys vyzkoušela litý ořechový chlebíček, koláč na lžíce nebo bábovku z vaječného koňaku. To jsou recepty velmi jednoduché a uvidíš, že si pochutnáš a budeš pochválena. Hodně receptů od p. Vencové je jednoduchých a velmi dobrých, nejen moučníky, ale i masa, doporučuji vyzkoušet

  • Juicy | 15. 9. 2005 12:12

    Pani Jano, moc vam dekuji za rady i prani stesti. Metodu s pytliky jsem tady uz vycetla a zkousela jsem ji, slo to dobre, nic se netrhalo, jen mi obcas chybi zivotni zkusenosti (v tom byl problem), prece jen to bylo moje prvni valene testo :-)a trvalo mi to trochu dele nez jsem na ty figle prisla, ale vse se nakonec povedlo, jak melo.

  • Jana z VM | 15. 9. 2005 12:09

    Toto je ale perfektní návod!!!! To mě vůbec nenapadlo, já to dělám postupně - takže třeba nemám ten vyválený kus vcelku, ale koláči to neubere na chuti, ty dva až tři kusy se spojí. Toto ale vyzkouším a budu používat. Díky za super radu i pro nás zkušené !!!

  • Jana Han | 15. 9. 2005 10:21

    Pro malou Juicy - s vyvalovanim testa a prenesenim na plech jsem mela mnoho let i ja problemy. Tady je navod jak na to: vezmi vetsi igelitovy pytlik /muze byt i ten od nakupu/, ustrihni dno a testo vloz dovnit doprostred. Neni vudec potreba tam sypat mouku, jako je to nutne na val. Zacni vyvalovat na potrebnou velikost. Budes prekvapena, jak jednoduse to pujde. Pak rozstrihni nuzkami obe strany a vrchni cast odloupni a vyhod. Na spodni casti ti zustane pritisknute vyvalene testo. To obrat na plech a sloupni zbytek pytliku - no a je to! Urcite se ti to povede a pak mne dej vedet, jestli to i pro tebe funguje. Hodne stesti ve vareni i ve skole ti preje Jana

  • Juicy | 15. 9. 2005 08:26

    Ja vim, ze pro mnohe z vas je vyvaleni testa a veci s tim spojene jednoduchou kazdodenni rutinou, ale ja jsem v peceni zacatecnik (je mi 19 a za par dnu nastupuji na VS), zacala jsem s tim v podstate diky temto strankam pred par tydny, jednoho dne jsem sem nahodou zabrousila a po par dnech procitani tech uzasnych receptu, jsem si rekla, ze to proste musim zkusit a potesit temi dobrutkami sve blizke. Opravdu me to peceni chytlo, zkousim neco takrka kazdy den, kdyz nepecu, tak si aspon procitam recepty a vybiram, co upecu zitra :o) Predem se omlouvam za sve (mozna nesmyslne) dotazy, ale koho jineho se zeptat nez zkusenych hospodynek, dekuji

  • Jana z VM | 15. 9. 2005 07:42

    Tento koláč je velice podobný "Jablkovci", který je na těchto stránkách také, je to náš rodinný oblíbený moučník. Dělala jsem jej několikrát a znovu se k němu vracím - po vyzkoušení tohoto koláče je tento jablkovec chutnější, alespoň pro naši rodinu, těsta je také více a lépe se mi zpracovávalo. Ale to už je věc názoru. Vyzkoušejte "Jablkovec", stojí také za to !!

  • Anonym | 14. 9. 2005 22:29

    Jednoduché,dobré - prostě JEDNIČKA!

  • Alis | 14. 9. 2005 22:28

    Jaké nervy? Vždyť je to jednoduchý koláč

  • Juicy | 14. 9. 2005 19:59

    Skutecne vynikajici moucnik, jeden z nejlepsich, jake jsem za cely zivot ochutnala!!! Ty nervy s testem za ten vysledek kazdopadne staly :o)

  • Stáňa | 14. 9. 2005 19:05

    Dívám se na to stejně jako Iva, také mi ten koláč připomíná dětství s babičkou, dělám ho teď pravidelně a mým dětem moc chutná a mě samozřejmě taky

  • Marcela Vrabcová | 14. 9. 2005 11:54

    Noro, to co popisujete je taky velka dobrota. Vetsinou ji zname pod nazvem hrabencin kolac. Tohle je proste trochu neco jineho.

  • Nora | 14. 9. 2005 10:03

    Není třeba vrchní část těsta vyválet, stačí dát těsto ztuhnout do lednice a pak na hruběm struhadle nastrouhat. Vypadá to krásně! A není třeba ho dělit na polovinu, spodní část může být o kousek větší a na strouhání stačí o něco méně těsta. A ještě je výbornné, pokud mám v lednici nějaké bílky, vyšlehat je do tuha s cukrem a rozetřít je na jablka, teprve pak nastrouhat vrchní část těsta.

  • Iva Kindlová | 14. 9. 2005 00:18

    Tento koláč dělala moje babička a moc mi chutnal,ale zmřela dříve než jsem dospěla,tak Vám moc děkuji za tento recep,konečně jsem si pochutnala a vátila se do děctví.Ještě jednou děkuji a dávám za jedna!!!

  • Aja | 13. 9. 2005 19:22

    Řiďte se podle kyselosti jablek a podle chuti, cukr se do jablek může přidat

  • Anonym | 13. 9. 2005 19:21

    Výborný koláč, připomíná mi dětství u babičky

  • Aja | 13. 9. 2005 19:20

    Musíte udělat slabší a vyjde na plech pěkně

  • salsta | 13. 9. 2005 15:03

    koláč jsem sice upekla, ale těsta na pekáč bylo proklatě málo - musela jsem vzít část i z druhé půlky, ale byl opravdu vynikající

  • Jana Tichá | 13. 9. 2005 09:23

    Tam bych se asi řídila kyselostí jablek. Cukr už je těstě, tak to třeba bude stačit, když jsou jablka sladká, ale asi bych to projistotu posypala trochu cukrem. Nebo vyzkoušejte Báječný jablkový koláč.

  • Jitka Palusková | 13. 9. 2005 09:06

    Do naplne se nepridava zadny cukr? (vanilkovy, skoricovy?) Jsem zacatecnik a peceni me moc bavi, jen mi obcas chybi zkusenosti, ale to me nikdy neodradi :o)

  • Anonym | 11. 9. 2005 18:13

    Starý odvědčený recept, ale moc dobrý

  • Kája | 6. 9. 2005 19:31

    Za tento recept jsem vždy pochválená

  • Luba | 5. 9. 2005 17:25

    výborný koláč, vyválel se mi dobře na papíře

  • Běta | 5. 9. 2005 13:08

    Tento koláč peču také, ale s tvarohovou náplní. Také velmi dobré, vyzkoušejte.

  • katerina dleskova | 1. 9. 2005 15:41

    Jaká škoda, že jsem si nepřečetla dříve, jak na těsto! Včera jsem se snažila koláč vytvořit a těstíčko nešlo a nešlo vyválet na jeden tenký souvislý plát. Tak jsem nakonec vzala ty kousky a pokusila jsem se seskládat čtverec...Koláč vypadá jako sešitý, ale je výborný!

  • Majka | 29. 8. 2005 14:26

    Těch pochval !!!! To prostě asi budu MUSET vyzkoušet :-)

  • Anonym | 28. 8. 2005 00:03

    JEDNIČKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • fLEUR | 27. 8. 2005 11:14

    tENHLE KOLÁČ JE JEDNODUCHÝ, JESTLIŽE SE vÁM TO HŮŘE ZPRACOVÁVAL MĚLA JSTE PŘIDAT TROŠKU MLÉKA NEBO ŽLOUTEK A HNED BY TO ŠLO LÉPE. zÁLEŽÍ NA TOM JAK JE SUCHÁ MOUKA, JAK JSOU VELKÁ VEJCE, JAKÝ SE POUŽIJE TUK APOD.

  • Jana Kladno | 25. 8. 2005 13:38

    Výborné! Jedlo celé příbuzenstvo - i Ti, kteří sladkému jinak neholdují! :o) Jen při hnětení těsta jsem myslela, že nikdy nebude konec - než se tak nějak spojilo, trochu jsem se zapotila. Ale jinak opravdu skvělé, i když trochu pracné.Díky

  • Helena | 14. 7. 2005 10:44

    Děkuji za radu, přímo v návodu , který byl u sporáku jsem se v podstatě nic nedočetla. Děkuji moc!

  • Anonym | 13. 7. 2005 20:48

    Odležené těsto vyvalujte na pečícím papíře a není problém!

  • Anonym | 13. 7. 2005 08:05

    Rada pro BozenkuNejlepsi je dat testo na pul hodiny do lednicky, prestane se lepit. Pak se da krasne rozvalet na voskovem papire. Z papiru do prendam na plech.

  • Anonym | 12. 7. 2005 22:12

    horkovzduch 150 °C

  • Pilence | 12. 7. 2005 12:55

    Heleno, myslim, ze to Jana popsala dost vystizne. Horky vzduch je proste rovnomerne rozhanem ventilatorem po cele troube. Zakladni rada zni dobre si precist navod. Teplota se pouziva cca o 20°C nizsi nez u elektrickych (tzn. kdyz je u receptu pect na 170°C v el.troube, u horkovzdusne staci 150°C). U me "mikrovlnky" byla i kucharka od vyrobce, ktera se stala takovym odrazovym mustkem pro pochopeni jednotlivych funkci a moznosti jejich kombinace. Napr. kdyz chcete na zapekanem porkmu kurcicku, zapnete tehdy a tehdy gril a pod. Takze: lide ctete! ,-) Pile

  • Jana Tichá | 12. 7. 2005 12:34

    Heleno, taky mám horkovzdušnou troubu. Největší výhoda této trouby je právě v tom, že nemusíte uvažovat o tom, jak to peče nahoře a jak dole. Díky horkýmu vzduchu to peče všude stejně! A na koláče a pod. dávám přibližně kolem 170 stupňů. Můžete dokonce péct i dvě různé věci najednou. Říká se, že i dokonce buchty + maso.

  • Helena | 12. 7. 2005 12:19

    Mile kuchařinky,poraďte mi prosím, koupila jsem si totiž nový sporák s horkovzdušnou troubou a nevím, jak mám třeba takový koláč péct, nakolik stupňů, spodní ohřev, horní ohřev atd. Moc předem děkuji.

  • Luba | 5. 7. 2005 22:22

    Moc dobrý koláč, rychlý, jednoduchý!!

  • Anonym | 29. 6. 2005 19:33

    Vyvaloval se mi koláč dobře, dělala jsem přesně podle uvedených ingrediencí a těsto bylo akorát. Vyválela jsem na papíře, se kterým jsem ho přendala na plech. Jablíčka se rozpekla, bylo to fajn

  • Mila Veselá | 26. 6. 2005 20:42

    Marto, pečící papír je k nezaplacení, taky používám na vše. Právě dnes jsem dělala k obědu "Americké brambory" a přestože byly krásně do křupava, nic se nepřipeklo, pekáč zůstal úplně čistý. Papír vyhodím, žádné drhnutí nádobí a uklizeno. Hodí se také na všechno cukroví, i to, které se rádo přilepí (marokánky, kokosky, atd. a ani není třeba tuk na vymazání.). Všem, kteří ještě nevyzkoušeli, doporučuji.

  • Alis | 26. 6. 2005 19:32

    Dělala jsem včera, smíchala jsem nahrubo strouhaná jablka se skořicí, strouhanými vlašskými ořechy, rozinkami, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi vanilkového pudinku, náplň byla takový rosolovatá, koláč byl do večera snědený a měl obrovský úspěch

  • Marta | 24. 6. 2005 23:03

    Souhlasím s Mílou Veselou, leta letoucí vyvaluji všechna vzpurná , lepivá a podobná těsta mezi dvěma mikroteny , abych dosáhla co nejtenšího plátu. Od doby objevení pečícího papíru ale používám tento skoro všude.Peču na něm sladké i slané včetně všech druhů tzv. "Amerických brambor" a "Pizy" ,za mého mlada to byly obyčejné pečené brambory a slaný koláč. Kokos nebo mleté ořechy dokonale zabrání vytékání jablek ze závinu.

  • fína | 24. 6. 2005 21:44

    to je fígl, vyzkouuším to, jsem úplný začátečník, díky

  • Mila Veselá | 23. 6. 2005 10:11

    Tak jsem byla nešikovná , ale od kolegyně mám bezva fígl, který používát spoustu let. Těsto vyvaluji mezi dvěma mikrotenovými pytlíky. Používám na všechna křehká těsta. Při vkládání do formy horní pytlík sundám , otočím (spodní na tom dobře drží a krásně vyplním formu), pytlík stáhnu, vyhodím a uklizeno. Používím to také na všechno vykrajované cukroví. Není třeba mouka, takže poslední dávka je stejná jako první. Těsto se dá vyválet do hodně tenka (např. arašídové trubičky - recept vložím).

  • Dana | 23. 6. 2005 08:22

    Boženko, ani nevíte jak ráda čtu o "nešikovnosti" jiných hospodyněk. Nejsem v tom sama, hurááá.Já se vyhýbám jako čert kříži receptům, kde se uvádí: vyválet těsto a přenést na plech. Hrůza. Když už vážně není zbytí, protože ty recepty je vážně škoda nevyzkoušet, taky těsto "mačkám" na plechu. Ale rada Aleny, vyválet těsto na pečicím papíru, je dobrá. To mě fakt nenapadlo. Díky, už to se mnou taky snad bude lepší.

  • Alina | 21. 6. 2005 17:19

    Naplnila jsem tvarohovou náplní s rozinkami a sušeným ovoce, bylo výborné, příště vyzkouším jablka

  • Vlasta | 20. 6. 2005 18:02

    Když se těsto lepí, přidejte trochu mouky, vždy záleží ja velikosti vajec, suchosti mouky, tuku, který se používá atd. Správně to odhadnout se získá praxí a nesmí se bát experimetovat, když je suché přidat trošku mléka nebo žloutek, když se lepí mouku. Vyvalovat přímo na plechu, který je vyložen papírem, pak do krajů případně domačkat mírně pomoučněnou rukou a uhladit malým válečkem... A když už jsme u toho, tak chybmi se člověk učí, tak proč se neučit dál, že?

  • Jana z VM | 20. 6. 2005 16:36

    Já takováto těsta zpracovávám v míse, je to lepší, nenadělá se tolik nepořádku a mouka nikam nepadá, jako z válu. Teprve po zpracování těsto přehodím na vál a ještě trochu zpracuju, je zapotřebí hodně moučnit - prostě přidávat mouku tak, aby se těsto nelepilo, netrhalo. To se musí vyzkoušet, kolik je té mouky potřeba. Já křehká těsta nepeču na pečícím papíře, když se dobře vyválí, přenáším třeba na polovinu na vymazaný a vysypaný plech, nebo je přímo "natlačím" na plech bez vyválení, taky to jde a je to méně pracné a nic se na tom nedá zkazit. Vyzkoušejte, co Vám bude, Boženko, vyhovovat.

  • Alena | 20. 6. 2005 14:28

    rada pro ne zrovna šikovné. Vyválejte si těsto přímo na pečícím papíře a přenést to je sranda. Kdo je nešikovnej musí si poradit od zkušených, kteří už zešikovněli

  • Božena Becková | 20. 6. 2005 14:22

    Asi nejsem správná hospodyňka,těsto se trhalo,lepilo a nebylo možné ho přenést na plech,co jsem udělala špatně?

  • Evík z O | 20. 6. 2005 06:30

    Vyzkoušeno.Moooc dobré.Doma všem chutnalo.Dala jsem jablka,rozinky a ořechy.Pěkně voněla a dobře chutnala;-)))

  • Anonym | 18. 6. 2005 11:19

    Klasika a výborné! Placky posypu kokosem, na jablka skořici a ořechy, prostě klasická mňamka

  • Lenča | 14. 6. 2005 09:27

    Je to opravdu báječný koláč, přesně tak ho dělala moje babička, jen recept se nedochoval. Díky tedy za něj. Pokud nemáte ořechy stačí jen s rozinkami. V zimě lze dělat ze zavařených strouhaných jablek, které trochu podsypeme strouhankou.S kopečkem šlehačky báječný ke kávě :-)

  • Jana z VM | 1. 6. 2005 09:12

    Vyzkoušejteš podobný recept "Jablkovec", je také vynikající. Naše rodina si jej oblíbila a s pravidelnými přestávkami jej dělám. Je opravdu FAMÓZNÍ:o))

  • Kája | 31. 5. 2005 21:40

    Tak jsem se nechala nalákat chválou Anonyma. Fakt jsou řezy výborné. Dala jsem jablka s rozinkami a kokosem, protože ořechy nemáme doma, ale i tak nám moc chutná.

  • Anonym | 30. 5. 2005 20:20

    Moc nám chutnal, je to jiné než štrudl, slaďoučké těstíčko, plné jablek s ořechy. Ořechy jsem polovinu nastrouhala a promíchala s jablky a skořicí a polovinu nasekala. Moc dobré. Jednoduché, ale dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Jablka Ořechy Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

116
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
45
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
32
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
31
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Křehký koláč s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact