lžíce
vanilkový pudink
dle šťavnatosti jablek, 2 -
cukr
dle chuti, není nutný
skořice - mletá
- není nutná
Postup přípravy receptu
1
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout.
2
Pak z něj oddělíme cca 300 gramů, které si necháme na mřížku. Zbylé těsto vyválíme na plech vyložený pečícím papírem.
3
Mřížku budeme dělat tak, že si na pomoučněném stole vyválíme slabší plát, který pokrájíme rádýlkem na proužky, které pokládáme šikmo na koláč posypaný jablky smíchanými s pudinkem (cukrem, skořicí, kokosem, rozinkami...). Pečeme na střední teplotu v předehřáté troubě do zrůžovění těsta.
4
Tento koláč nemusíme nechávat zvlhnout a nejlepší je hned po vychladnutí nebo ještě vlahý.
Jako začátečnice hodnotím koláč na jedničku, jednoduchý a chutný. Povedl se a moc chutnal. Děkuji za recept
Renátka
|25. 10. 2014 17:15
Výborný koláč :-)
Dorka
|21. 9. 2014 18:40
Ahojky!Koláč je naprosto fantastický.Jak říká moje mamka,nebíčko v puse "
Kristýna
|29. 8. 2013 14:33
Jestli máte rádi jablkové koláče, tak tenhle určitě zkuste, je totiž úžasný a podezřele rychle se ztrácí z plechu :-D . Že by skřítci :-\ :-)) .
Petra
|20. 12. 2012 10:15
všem můžu koláč doporučit, dělala jsem ho včera ráno a do večera po něm nebylo ani vidu, je výborný!
MARTINKA
|30. 9. 2012 16:57
TAK JSEM SE DO NĚJ DALA, MOHU ŘÍCI ŽE JE DOCELA SNADNÝ-JEN JSEM SI JABLÍČKA POUPRAVILA DLE SVÉ CHUTĚ... A KONEČNÁ VERZE VÝBOOOOOOOOOORNÝÝÝÝÝÝÝ-DOPORUČUJI ;-)