Do mísy nasypeme mouku, kokos (plnější lžíci kokosu si dáme stranou) a cukry, vše promícháme, přidáme změklé máslo s vajíčkem a vypracujeme tvárné těsto, které necháme v chladnu alespoň hodinku odležet. Je-li třeba, můžeme přidat maličko mléka nebo naopak mouky, záleží to na kvalitě mouky a hrubosti (jemnosti) použitého strouhaného kokosu.
Oloupaná, očištěné jablka, nejlépe kyselejší, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s kokosem, vanilkovým pudinkem a cukrem dle chuti.
3
Odleželé těsto opět propracujeme. Rozdělíme na dva díly. Jeden (o něco větší) rozválíme na pečícím papíru na slabší plát, který přeneseme do kulaté dortové formy s průměrem zhruba 22 cm nebo do malého pekáčku, kdy okraje maličko přizvedneme.
Na plát těsta nandáme jablečnou náplň, kterou zakryjeme plátem ze zbylého těsta, které vyválíme do velikosti formy, kdy při válení do plátu zapracujeme kokos, který jsme si dali stranou a to tak, že těsto které rozvalujeme, posypeme kokosem, který válením do těsta vtlačíme.
5
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů nebo remosce cca 25 - 30 minut dorůžova.