Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli do pěny, vmícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a rozinky s nastrouhanou kůrou z citronu. Oloupaná a na plátky pokrájená jablka pokapeme citronovou šťávou. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a poklademe plátky jablek. V troubě předehřáté na 190 stupňů pečeme 30-40 minut dokud nezačne zlátnout. Meruňkový džem prohřejeme a smícháme s rumem - touto polevou pak jablka na koláči potřeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hodanová
|6. 12. 2015 09:19
Rozinky jsem kvůli manželovi nedala, ale i bez nich je koláč bezvadný.Děkuji za recept.
Šárka
|16. 10. 2015 18:38
Velmi rychlý a výborný koláč. Děkuji :-)
Andrea Pršalová
|7. 2. 2015 19:09
Koláč je bezva. V troubě jsem ho měla asi jenom půl hodiny a byl hotový. Poleva je výborná, ale přidávala jsem ještě vařící vodu, protože mám marmelády hodně husté.
Adéla
|16. 9. 2013 18:05
Koláč je luxusní :-* , také jsem nejdřív byla k polevě nedůvěřivá, ale dala jsem na komentáře a udělala jsem dobře, všichni koláč chválí.
Pekla jsem ho ráno, dala na normální hluboký plech a s krájením měsíčků jsem si moc nehrála, poházela jsem to jak to šlo a koláč dopadl naprosto perfektně. Není moc vysoký a je výborný :-P :-P <:-) !!
Kačka
|21. 3. 2012 17:01
Koláč je výbornej a poleva na něm je boží.
Kamila z Brna
|24. 8. 2011 20:10
Koláč je výborný, pekně vláčný a nádherně voní. Mužíček chodí jak mlsný cap a uždibuje a uždibuje <3 :-)) .
Betynka
|20. 6. 2011 18:29
Recept se mi zdál velmi zajímavý a nedokázala jsem si představit tu polevu. Vše dopadlo velmi dobře, koláč je výborný, poleva lesklá a koláči dala pěkný vzhled a výbornou chuť. Po zahřátí se hezky rozpustila a po natření koláč pěkně uzavřela a zatuhla. Doporučuji všem, za vyzkoušení fakt stojí.