• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křehký dort s revení
Napište svůj komentář k receptu

Křehký dort s revení

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
5fotografií
Nahrát fotku
 

Parádní dezert z křehkého těsta s kousky rebarbory vypadá lákavě už od pohledu. Voní po skořici a vršek zdobí bohatý bílkový sníh. Když se do dortu zakousnete, zjistíte, že i skvěle chutná.

Suroviny

12 porce
    • 200
      g hladká mouka + na poprášení
    • 2
      ks vejce středně velká (bílky a žloutky zvlášť)
    • 1
      ks skořice svitek
    • 1
      ks citron nejlépe chemicky neošetřený
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 1
      kg rebarbora nakrájená na kousky
    • 20
      g škrobová moučka
    • 280
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Kousky rebarbory promíchejte v kastrolu se 120 g cukru a vložte skořici. Nechte asi 15 minut stát. Škrob promíchejte s 1 lžící cukru. Kůru z citronu ostrouhejte a šťávu vymačkejte.
2
Vejce oddělte. Mouku, 50 g cukru, zakysanou smetanu, citronovou kůru a 1 žloutek prohněťte nejlépe v robotu a nechte 10 minut odpočívat. Rebarboru svařte s cukrem a skořicí na mírném plameni asi 10 minut, až bude měkká. Ke škrobu vmíchejte 1 lžíci vody a pak vlijte k rebarboře a povařte, až šťáva zhoustne. Dejte stranou.

RADA: Jak skladovat vejce

3
Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto prohněťte, vyválejte a vyložte jím koláčovou formu. Dno propíchejte a 15 minut předpékejte. Naplňte rabarborou, pokryjte sněhem ušlehaným z bílků, zbylého cukru a 1 lžíce citronové šťávy a dejte do trouby na asi 20 minut, až sněhová čepice zpevní a špičky sněhu hezky zezlátnou. Po vychladnutí krájejte na řezy.

RADA: Zkuste skvělé francouzské dezerty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katerina | 10. 3. 2017 12:23

    Muzete mi prozradit, kdyz nabizite revenovy kolac, kde mam reven sehnat na pocatku brezna?

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 13:43

    Opraveno, díky.

  • Eva1 | 8. 6. 2011 17:20

    Krupicový cukr 280 kg?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Křehké FOOD
Moučníky Dorty Květen Červen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hladká mouka Rebarbora Skořice Škrobová moučka Vejce Zakysaná smetana

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí medailonky na zelenině

Krůtí medailonky na zelenině

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

26
Jablečná buchta
Jablečná buchta
21
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Čevabčiči
Čevabčiči
17
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Křehké sněhové vločky
Křehké sněhové vločky
Křehké sušenky s krémem
Křehké sušenky s krémem
Křehké škvarkové pracny
Křehké škvarkové pracny
Křehký jablečný koláč
Křehký jablečný koláč
Křehký jablkový koláč s meruňkovou polevou
Křehký jablkový koláč s meruňkovou…
Křehký kokosový koláč s jablky
Křehký kokosový koláč s jablky
  • Recepty.cz
  • Křehký dort s revení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact