Parádní dezert z křehkého těsta s kousky rebarbory vypadá lákavě už od pohledu. Voní po skořici a vršek zdobí bohatý bílkový sníh. Když se do dortu zakousnete, zjistíte, že i skvěle chutná.
Kousky rebarbory promíchejte v kastrolu se 120 g cukru a vložte skořici. Nechte asi 15 minut stát. Škrob promíchejte s 1 lžící cukru. Kůru z citronu ostrouhejte a šťávu vymačkejte.
2
Vejce oddělte. Mouku, 50 g cukru, zakysanou smetanu, citronovou kůru a 1 žloutek prohněťte nejlépe v robotu a nechte 10 minut odpočívat. Rebarboru svařte s cukrem a skořicí na mírném plameni asi 10 minut, až bude měkká. Ke škrobu vmíchejte 1 lžíci vody a pak vlijte k rebarboře a povařte, až šťáva zhoustne. Dejte stranou.
Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto prohněťte, vyválejte a vyložte jím koláčovou formu. Dno propíchejte a 15 minut předpékejte. Naplňte rabarborou, pokryjte sněhem ušlehaným z bílků, zbylého cukru a 1 lžíce citronové šťávy a dejte do trouby na asi 20 minut, až sněhová čepice zpevní a špičky sněhu hezky zezlátnou. Po vychladnutí krájejte na řezy.