Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené máslo. Citron důkladně omyjte a kůru ostrouhejte na jemném struhadle. Přidejte pár kapek vanilkové esence. Všechny suroviny na válu pak rukama rychle, ale důkladně prohněťte. Z hotového těsta udělejte hroudu, zabalte ji do fólie a uložte ji alespoň na hodinu, nejlépe však do druhého dne, do chladničky.
Odleželé linecké těsto rozválejte na tenký plát a vykrajujte z něj hvězdičky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut – dle velikosti. Po upečení nechte krátce vychladnout na plechu a přemístěte je na vál.
3
Na polevu utřete v míse všechny přísady do zhoustnutí, polijte jí zcela vychladlé cukroví a každý kousek ozdobte cukrovými perličkami nebo krystaly cukru dle fantazie.