také ráda vyzkouším tento recept, babička mě naučila škvarkový koláč s mřížkou a ten je také výborný.... Díky za recept.
Manželova teta to peče a je to výborné,ale tajemství pečení nechce prozradit. Uuž jsem si myslela, že nikdo nezná recept, hledám ho hodně dlouho a nakonec ouha. Díky,díky, díky...
Zkoušela jsem je o víkendu a chutově jsou moc dobré, takové výrazné a nezvyklé. Jen se chci zeptat, jak je nejlépe uchovat. Zdají se mi docela tvrdší.. zuby si o ně nezlomíme, ale představovala bych si je měkčí. Prosím o radu. Díky.
Taky dělám škvarkové cukroví, škvarky nesmí být slané (někdo při škvaření přidává sůl). Je to trochu jiná chuť, škvarky jsou nicméně vpodstatě jiná forma sádla a sádlové cukroví se dělá celkem běžně. Já dávám škvarkové těsto do formiček, cukroví vydrží dlouho měkkoučké.
Anno, musíte mít nesolené škvarky, pak fungují jako voňavý a křupavý tuk. Dělám ze škvarků mřížkový koláč a je výborný. Tohle cukroví určitě zkusím.
Neviem si celkom predstaviť tie škvarky na sladko...
Ahoj,Toto cukroví pekla moje babička, slepovala je marmeládou a bylo výborné