Všechny ingredience zpracujeme v hladké těsto, chvíli necháme odpočinout a vyválíme placku silnou 5 mm, ze které vykrájíme různé tvary. Upečeme a hned obalujeme v moučkovém cukru. Můžeme také slepovat marmeládou jako linecké.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka
|10. 12. 2007 19:01
také ráda vyzkouším tento recept, babička mě naučila škvarkový koláč s mřížkou a ten je také výborný.... Díky za recept.
Kateřina
|21. 8. 2007 21:34
Manželova teta to peče a je to výborné,ale tajemství pečení nechce prozradit. Uuž jsem si myslela, že nikdo nezná recept, hledám ho hodně dlouho a nakonec ouha. Díky,díky, díky...
Markéta
|18. 12. 2006 08:23
Zkoušela jsem je o víkendu a chutově jsou moc dobré, takové výrazné a nezvyklé. Jen se chci zeptat, jak je nejlépe uchovat. Zdají se mi docela tvrdší.. zuby si o ně nezlomíme, ale představovala bych si je měkčí. Prosím o radu. Díky.
Ivana C.
|13. 11. 2006 10:09
Taky dělám škvarkové cukroví, škvarky nesmí být slané (někdo při škvaření přidává sůl). Je to trochu jiná chuť, škvarky jsou nicméně vpodstatě jiná forma sádla a sádlové cukroví se dělá celkem běžně. Já dávám škvarkové těsto do formiček, cukroví vydrží dlouho měkkoučké.
Jaroslava Oumarová
|13. 11. 2006 10:06
Anno, musíte mít nesolené škvarky, pak fungují jako voňavý a křupavý tuk. Dělám ze škvarků mřížkový koláč a je výborný. Tohle cukroví určitě zkusím.
Anna
|13. 11. 2006 09:37
Neviem si celkom predstaviť tie škvarky na sladko...
Anka
|9. 11. 2006 14:35
Ahoj,Toto cukroví pekla moje babička, slepovala je marmeládou a bylo výborné