• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Křehké šátečky
Napište svůj komentář k receptu

Křehké šátečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehké šátečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk máslo nebo Hera, apod.
    • 2
      ks vejce
    • 1
      kostka droždí 42g
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička cukr krupice
  • Náplň - podle chuti:
    • džem tuhý
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • ořechová náplň

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uděláme z mléka, cukru, droždí a špetky mouky kvásek. Změklý tuk vymícháme s vejci na kašičku, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, sůl a nokonec vlijeme kvásek. Vypracujeme těsto, ale už se nesmí nechat kynout. Těsto vyválíme na placku asi 4 mm vysokou a rádýlkem nakrájíme čtverce nebo čtverečky, podle toho,jak velké šátečky chcete mít. Naplníme a vytvoříme šátečky (rohy ohneme k sobě a stiskneme). Klademe na plech vyložený pečicím papírem a ihned dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Ještě teplé cukrujeme.
2
Tento recept mám od své kamarádky, ta zase od své a ta zase... Tak se o něj dělím s vámi. Jsou moc dobré a prý by i měly dlouho vydržet. Ale kdo ví, u nás dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Křehké bramborové knedlíky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • GoodDee | 24. 2. 2013 11:58

    Vynikající!!!!Za dvě hodiny byli pryč.Budu je péct častěji

  • jmuell1 | 7. 6. 2012 17:06

    Díky za fajn recept. Rychle hotovo a ještě rychleji snědeno! ;-)

  • Earla | 4. 1. 2008 18:44

    Holky, už mám těsto, šlo lehce a kupodivu už nemusím nic přidávat, hřeju troubu a chystám se na šátečky, budeme je mít zítra k snídani, tak doufám, že se povedou. Udělala jsem jen poloviční množství, snad nebudeme litovat, že jich je tak málo.. ;o)

  • Ditka | 18. 9. 2005 10:28

    Moc děkuji za recept...u nás měli šátečky veliký úspěch..nejvíce tvarohové...já si s těstem vyhrála a dělala je malinký...bylo jich plno...a byli hned pryč....moooooc dobroučký:)

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 10. 4. 2005 17:21

    Paní Naďo, vyzkoušela jsem Vaše šátečky-já dělala rohlíčky, plnila makovou a tvarohovou náplní.Vynikající, výborně se s těstem pracuje. Rozhodně zařadím mezi svoje oblíbené. Ještě jednou díky.

  • Jana z VM | 22. 2. 2005 06:58

    Ještě k šátečkům - my máme nejraději makovou náplň, dělala jsem i tvarohovou, ale maková je lepší. Těsto jsem dělala jenom tenké, ani ne 4 mm. Jablkovec jsem si už vytiskla, tak jej zkusím a po vyzkoušení se ozvu, díky za dobré recepty, paní Naďo !!

  • Naďa | 21. 2. 2005 17:44

    Pro paní Janu z VM-při míchání másla a vajec si vždycky pomáhám ručním šlehačem na nejnižší obrátky.Ale jste zvyklá tak,jak děláte a mám radost,že vám chutnaly.Ještě bych si dovolila doporučit vám "jablkovec",ten recept jsem tu dala taky.Je docela jednoduchý a moc dobrý.

  • Naďa | 21. 2. 2005 17:39

    Omlouvám se,ale teprve teď jsem si všimla,že jsem nenapsala,že se mají nechat na plechu trošku nakynout a pak teprve do trouby.Já dělám dva plechy a až mám hotový ten druhý,tak první dám teprve do trouby a úplně to stačí - to nakynutí.

  • Dana M. | 21. 2. 2005 08:08

    Vynikající. Ale trošku vykynout to chce, protože jsem zjistila, že ty šátečky z prvního plechu nebyly tak nadýchané a pěkné jako ty z těch dalších plechů, které stačily zatím mírně nakynout. Ty byly takové trošku buclatější, no prostě jedna báseň. Plnila jsem ořechovou a tvarohovou nádivkou a nevím, které byly lepší.

  • Jana z VM | 21. 2. 2005 07:16

    I když jsem těsto nepřipravovala přesně podle receptu - udělala jsem si tradičně kvásek do celého množství mouky a ostatní suroviny jsem do toho zapracovala (ono míchat máslo s vejci je velice těžké, protože se to "patlá"), ale výsledek byl výborný. Dělala jsem rohlíčky, ne šátečky, potřela jsem je vejcem, rozšlehaným v mléce a pekla na lehce vymazaném plechu. Dávala jsem makovou náplň, protože my jsme makoví. Je to moc dobrý recept, rohlíčky jsou křehké, neoschnou a velice dobré!! :))

  • Naďa | 7. 2. 2005 15:08

    Ano,dává se obojí,taky jsem se nejdřív divila,ale jsou skutečně křehké a výborné.Naďa

  • Oldříška | 7. 2. 2005 13:16

    Do těsta se dává prášek do pečiva i droždí ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Svatba Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Džem Hladká mouka Maková náplň Mléko Ořechová náplň Prášek do pečiva Sůl Tuk Tvarohová náplň Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Kynutý závin

Kynutý závin

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Jablečný závin

Jablečný závin

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

69
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
62
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Ufňukaná Iva ze Survivoru: Porodila dceru! Jaké zvláštní jméno jí dala?

Ufňukaná Iva ze Survivoru: Porodila dceru! Jaké zvláštní jméno jí dala?

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Křehké šátečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact