• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Křehké šátečky
Napište svůj komentář k receptu

Křehké šátečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehké šátečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk máslo nebo Hera, apod.
    • 2
      ks vejce
    • 1
      kostka droždí 42g
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička cukr krupice
  • Náplň - podle chuti:
    • džem tuhý
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • ořechová náplň

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uděláme z mléka, cukru, droždí a špetky mouky kvásek. Změklý tuk vymícháme s vejci na kašičku, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, sůl a nokonec vlijeme kvásek. Vypracujeme těsto, ale už se nesmí nechat kynout. Těsto vyválíme na placku asi 4 mm vysokou a rádýlkem nakrájíme čtverce nebo čtverečky, podle toho,jak velké šátečky chcete mít. Naplníme a vytvoříme šátečky (rohy ohneme k sobě a stiskneme). Klademe na plech vyložený pečicím papírem a ihned dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Ještě teplé cukrujeme.
2
Tento recept mám od své kamarádky, ta zase od své a ta zase... Tak se o něj dělím s vámi. Jsou moc dobré a prý by i měly dlouho vydržet. Ale kdo ví, u nás dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Křehké bramborové knedlíky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • GoodDee | 24. 2. 2013 11:58

    Vynikající!!!!Za dvě hodiny byli pryč.Budu je péct častěji

  • jmuell1 | 7. 6. 2012 17:06

    Díky za fajn recept. Rychle hotovo a ještě rychleji snědeno! ;-)

  • Earla | 4. 1. 2008 18:44

    Holky, už mám těsto, šlo lehce a kupodivu už nemusím nic přidávat, hřeju troubu a chystám se na šátečky, budeme je mít zítra k snídani, tak doufám, že se povedou. Udělala jsem jen poloviční množství, snad nebudeme litovat, že jich je tak málo.. ;o)

  • Ditka | 18. 9. 2005 10:28

    Moc děkuji za recept...u nás měli šátečky veliký úspěch..nejvíce tvarohové...já si s těstem vyhrála a dělala je malinký...bylo jich plno...a byli hned pryč....moooooc dobroučký:)

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 10. 4. 2005 17:21

    Paní Naďo, vyzkoušela jsem Vaše šátečky-já dělala rohlíčky, plnila makovou a tvarohovou náplní.Vynikající, výborně se s těstem pracuje. Rozhodně zařadím mezi svoje oblíbené. Ještě jednou díky.

  • Jana z VM | 22. 2. 2005 06:58

    Ještě k šátečkům - my máme nejraději makovou náplň, dělala jsem i tvarohovou, ale maková je lepší. Těsto jsem dělala jenom tenké, ani ne 4 mm. Jablkovec jsem si už vytiskla, tak jej zkusím a po vyzkoušení se ozvu, díky za dobré recepty, paní Naďo !!

  • Naďa | 21. 2. 2005 17:44

    Pro paní Janu z VM-při míchání másla a vajec si vždycky pomáhám ručním šlehačem na nejnižší obrátky.Ale jste zvyklá tak,jak děláte a mám radost,že vám chutnaly.Ještě bych si dovolila doporučit vám "jablkovec",ten recept jsem tu dala taky.Je docela jednoduchý a moc dobrý.

  • Naďa | 21. 2. 2005 17:39

    Omlouvám se,ale teprve teď jsem si všimla,že jsem nenapsala,že se mají nechat na plechu trošku nakynout a pak teprve do trouby.Já dělám dva plechy a až mám hotový ten druhý,tak první dám teprve do trouby a úplně to stačí - to nakynutí.

  • Dana M. | 21. 2. 2005 08:08

    Vynikající. Ale trošku vykynout to chce, protože jsem zjistila, že ty šátečky z prvního plechu nebyly tak nadýchané a pěkné jako ty z těch dalších plechů, které stačily zatím mírně nakynout. Ty byly takové trošku buclatější, no prostě jedna báseň. Plnila jsem ořechovou a tvarohovou nádivkou a nevím, které byly lepší.

  • Jana z VM | 21. 2. 2005 07:16

    I když jsem těsto nepřipravovala přesně podle receptu - udělala jsem si tradičně kvásek do celého množství mouky a ostatní suroviny jsem do toho zapracovala (ono míchat máslo s vejci je velice těžké, protože se to "patlá"), ale výsledek byl výborný. Dělala jsem rohlíčky, ne šátečky, potřela jsem je vejcem, rozšlehaným v mléce a pekla na lehce vymazaném plechu. Dávala jsem makovou náplň, protože my jsme makoví. Je to moc dobrý recept, rohlíčky jsou křehké, neoschnou a velice dobré!! :))

  • Naďa | 7. 2. 2005 15:08

    Ano,dává se obojí,taky jsem se nejdřív divila,ale jsou skutečně křehké a výborné.Naďa

  • Oldříška | 7. 2. 2005 13:16

    Do těsta se dává prášek do pečiva i droždí ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Svatba Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Džem Hladká mouka Maková náplň Mléko Ořechová náplň Prášek do pečiva Sůl Tuk Tvarohová náplň Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Italská omáčka

Italská omáčka

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Donutky

Donutky

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

159
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
109
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
96
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
90
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
81
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Křehké šátečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact