• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Křehké šátečky
Napište svůj komentář k receptu

Křehké šátečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehké šátečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk máslo nebo Hera, apod.
    • 2
      ks vejce
    • 1
      kostka droždí 42g
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička cukr krupice
  • Náplň - podle chuti:
    • džem tuhý
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • ořechová náplň

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uděláme z mléka, cukru, droždí a špetky mouky kvásek. Změklý tuk vymícháme s vejci na kašičku, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, sůl a nokonec vlijeme kvásek. Vypracujeme těsto, ale už se nesmí nechat kynout. Těsto vyválíme na placku asi 4 mm vysokou a rádýlkem nakrájíme čtverce nebo čtverečky, podle toho,jak velké šátečky chcete mít. Naplníme a vytvoříme šátečky (rohy ohneme k sobě a stiskneme). Klademe na plech vyložený pečicím papírem a ihned dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Ještě teplé cukrujeme.
2
Tento recept mám od své kamarádky, ta zase od své a ta zase... Tak se o něj dělím s vámi. Jsou moc dobré a prý by i měly dlouho vydržet. Ale kdo ví, u nás dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Křehké bramborové knedlíky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • GoodDee | 24. 2. 2013 11:58

    Vynikající!!!!Za dvě hodiny byli pryč.Budu je péct častěji

  • jmuell1 | 7. 6. 2012 17:06

    Díky za fajn recept. Rychle hotovo a ještě rychleji snědeno! ;-)

  • Earla | 4. 1. 2008 18:44

    Holky, už mám těsto, šlo lehce a kupodivu už nemusím nic přidávat, hřeju troubu a chystám se na šátečky, budeme je mít zítra k snídani, tak doufám, že se povedou. Udělala jsem jen poloviční množství, snad nebudeme litovat, že jich je tak málo.. ;o)

  • Ditka | 18. 9. 2005 10:28

    Moc děkuji za recept...u nás měli šátečky veliký úspěch..nejvíce tvarohové...já si s těstem vyhrála a dělala je malinký...bylo jich plno...a byli hned pryč....moooooc dobroučký:)

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 10. 4. 2005 17:21

    Paní Naďo, vyzkoušela jsem Vaše šátečky-já dělala rohlíčky, plnila makovou a tvarohovou náplní.Vynikající, výborně se s těstem pracuje. Rozhodně zařadím mezi svoje oblíbené. Ještě jednou díky.

  • Jana z VM | 22. 2. 2005 06:58

    Ještě k šátečkům - my máme nejraději makovou náplň, dělala jsem i tvarohovou, ale maková je lepší. Těsto jsem dělala jenom tenké, ani ne 4 mm. Jablkovec jsem si už vytiskla, tak jej zkusím a po vyzkoušení se ozvu, díky za dobré recepty, paní Naďo !!

  • Naďa | 21. 2. 2005 17:44

    Pro paní Janu z VM-při míchání másla a vajec si vždycky pomáhám ručním šlehačem na nejnižší obrátky.Ale jste zvyklá tak,jak děláte a mám radost,že vám chutnaly.Ještě bych si dovolila doporučit vám "jablkovec",ten recept jsem tu dala taky.Je docela jednoduchý a moc dobrý.

  • Naďa | 21. 2. 2005 17:39

    Omlouvám se,ale teprve teď jsem si všimla,že jsem nenapsala,že se mají nechat na plechu trošku nakynout a pak teprve do trouby.Já dělám dva plechy a až mám hotový ten druhý,tak první dám teprve do trouby a úplně to stačí - to nakynutí.

  • Dana M. | 21. 2. 2005 08:08

    Vynikající. Ale trošku vykynout to chce, protože jsem zjistila, že ty šátečky z prvního plechu nebyly tak nadýchané a pěkné jako ty z těch dalších plechů, které stačily zatím mírně nakynout. Ty byly takové trošku buclatější, no prostě jedna báseň. Plnila jsem ořechovou a tvarohovou nádivkou a nevím, které byly lepší.

  • Jana z VM | 21. 2. 2005 07:16

    I když jsem těsto nepřipravovala přesně podle receptu - udělala jsem si tradičně kvásek do celého množství mouky a ostatní suroviny jsem do toho zapracovala (ono míchat máslo s vejci je velice těžké, protože se to "patlá"), ale výsledek byl výborný. Dělala jsem rohlíčky, ne šátečky, potřela jsem je vejcem, rozšlehaným v mléce a pekla na lehce vymazaném plechu. Dávala jsem makovou náplň, protože my jsme makoví. Je to moc dobrý recept, rohlíčky jsou křehké, neoschnou a velice dobré!! :))

  • Naďa | 7. 2. 2005 15:08

    Ano,dává se obojí,taky jsem se nejdřív divila,ale jsou skutečně křehké a výborné.Naďa

  • Oldříška | 7. 2. 2005 13:16

    Do těsta se dává prášek do pečiva i droždí ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Svatba Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Džem Hladká mouka Maková náplň Mléko Ořechová náplň Prášek do pečiva Sůl Tuk Tvarohová náplň Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

141
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
99
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
48
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jarda Petřek (19) odešel z pořadu Novy: Vzdal Extrémní proměny a hubne sám

Jarda Petřek (19) odešel z pořadu Novy: Vzdal Extrémní proměny a hubne sám

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Křehké šátečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact