• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Křehké šátečky
Napište svůj komentář k receptu

Křehké šátečky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehké šátečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk máslo nebo Hera, apod.
    • 2
      ks vejce
    • 1
      kostka droždí 42g
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička cukr krupice
  • Náplň - podle chuti:
    • džem tuhý
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • ořechová náplň

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uděláme z mléka, cukru, droždí a špetky mouky kvásek. Změklý tuk vymícháme s vejci na kašičku, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, sůl a nokonec vlijeme kvásek. Vypracujeme těsto, ale už se nesmí nechat kynout. Těsto vyválíme na placku asi 4 mm vysokou a rádýlkem nakrájíme čtverce nebo čtverečky, podle toho,jak velké šátečky chcete mít. Naplníme a vytvoříme šátečky (rohy ohneme k sobě a stiskneme). Klademe na plech vyložený pečicím papírem a ihned dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Ještě teplé cukrujeme.
2
Tento recept mám od své kamarádky, ta zase od své a ta zase... Tak se o něj dělím s vámi. Jsou moc dobré a prý by i měly dlouho vydržet. Ale kdo ví, u nás dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Křehké bramborové knedlíky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • GoodDee | 24. 2. 2013 11:58

    Vynikající!!!!Za dvě hodiny byli pryč.Budu je péct častěji

  • jmuell1 | 7. 6. 2012 17:06

    Díky za fajn recept. Rychle hotovo a ještě rychleji snědeno! ;-)

  • Earla | 4. 1. 2008 18:44

    Holky, už mám těsto, šlo lehce a kupodivu už nemusím nic přidávat, hřeju troubu a chystám se na šátečky, budeme je mít zítra k snídani, tak doufám, že se povedou. Udělala jsem jen poloviční množství, snad nebudeme litovat, že jich je tak málo.. ;o)

  • Ditka | 18. 9. 2005 10:28

    Moc děkuji za recept...u nás měli šátečky veliký úspěch..nejvíce tvarohové...já si s těstem vyhrála a dělala je malinký...bylo jich plno...a byli hned pryč....moooooc dobroučký:)

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 10. 4. 2005 17:21

    Paní Naďo, vyzkoušela jsem Vaše šátečky-já dělala rohlíčky, plnila makovou a tvarohovou náplní.Vynikající, výborně se s těstem pracuje. Rozhodně zařadím mezi svoje oblíbené. Ještě jednou díky.

  • Jana z VM | 22. 2. 2005 06:58

    Ještě k šátečkům - my máme nejraději makovou náplň, dělala jsem i tvarohovou, ale maková je lepší. Těsto jsem dělala jenom tenké, ani ne 4 mm. Jablkovec jsem si už vytiskla, tak jej zkusím a po vyzkoušení se ozvu, díky za dobré recepty, paní Naďo !!

  • Naďa | 21. 2. 2005 17:44

    Pro paní Janu z VM-při míchání másla a vajec si vždycky pomáhám ručním šlehačem na nejnižší obrátky.Ale jste zvyklá tak,jak děláte a mám radost,že vám chutnaly.Ještě bych si dovolila doporučit vám "jablkovec",ten recept jsem tu dala taky.Je docela jednoduchý a moc dobrý.

  • Naďa | 21. 2. 2005 17:39

    Omlouvám se,ale teprve teď jsem si všimla,že jsem nenapsala,že se mají nechat na plechu trošku nakynout a pak teprve do trouby.Já dělám dva plechy a až mám hotový ten druhý,tak první dám teprve do trouby a úplně to stačí - to nakynutí.

  • Dana M. | 21. 2. 2005 08:08

    Vynikající. Ale trošku vykynout to chce, protože jsem zjistila, že ty šátečky z prvního plechu nebyly tak nadýchané a pěkné jako ty z těch dalších plechů, které stačily zatím mírně nakynout. Ty byly takové trošku buclatější, no prostě jedna báseň. Plnila jsem ořechovou a tvarohovou nádivkou a nevím, které byly lepší.

  • Jana z VM | 21. 2. 2005 07:16

    I když jsem těsto nepřipravovala přesně podle receptu - udělala jsem si tradičně kvásek do celého množství mouky a ostatní suroviny jsem do toho zapracovala (ono míchat máslo s vejci je velice těžké, protože se to "patlá"), ale výsledek byl výborný. Dělala jsem rohlíčky, ne šátečky, potřela jsem je vejcem, rozšlehaným v mléce a pekla na lehce vymazaném plechu. Dávala jsem makovou náplň, protože my jsme makoví. Je to moc dobrý recept, rohlíčky jsou křehké, neoschnou a velice dobré!! :))

  • Naďa | 7. 2. 2005 15:08

    Ano,dává se obojí,taky jsem se nejdřív divila,ale jsou skutečně křehké a výborné.Naďa

  • Oldříška | 7. 2. 2005 13:16

    Do těsta se dává prášek do pečiva i droždí ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Svatba Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Džem Hladká mouka Maková náplň Mléko Ořechová náplň Prášek do pečiva Sůl Tuk Tvarohová náplň Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

310
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
178
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
143
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
138
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
66
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Oblékněte se do pyžama jako Dakota ve Varech! Hollywoodský outfit vás vyjde na 3000 Kč!

Oblékněte se do pyžama jako Dakota ve Varech! Hollywoodský outfit vás vyjde na 3000 Kč!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz ONLINE: Dakota Johnsonová (35) ve Varech! Kolonáda plná hvězd

ONLINE: Dakota Johnsonová (35) ve Varech! Kolonáda plná hvězd

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

  • Recepty.cz
  • Křehké šátečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact