g
čokoláda
velmi kvalitní, tmavá (70%), nakrájená na stejně velké kousky
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2
Z másla, mouky, kakaa, 100 g cukru a soli vypracujte v míse drobenku. Přidejte kousky čokolády a rychle zpracujte na hladké, pevné těsto.
3
Na ploše poprášené trochou mouky těsto vyválejte a rozkrájejte na hranolky zhruba 2 x 7 cm. Několikrát propíchněte vidličkou a pečte asi 10 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.
4
Na karamel rozpusťte zbylý cukr v kastrůlku, až nabude zlatohnědou barvu. Nabírejte pomocí vidličky, sušenky jím pocákejte. Nechte vychladnout a uschnout, pak můžete sušenky uchovat v plechové krabici 2 až 3 týdny – pokud je nesníte hned.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Týna
|7. 10. 2014 10:38
Spíš menší. Já dělala i třeba 4x4 milimetry a s těstem se pak špatně pracovalo. Chuťově jsou ale úplně výborné. Příště nasekám čokoládu na jemno a bude to dokonalé