• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křehké česnekové kuře
Napište svůj komentář k receptu

Křehké česnekové kuře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehké česnekové kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře naporcované na 8 dílů
    • 500
      ml kefír
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička hořčice
    • 5
      stroužek prolisovaný česnek

Postup přípravy receptu

1
Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1-3 dny (čím déle, tím lépe).
2
Po naložení kuře vyjmeme z marinády a otřeme do sucha (nejlépe papírovými utěrkami) a vložíme volně na pekáč, aby se kousky nedotýkaly jeden druhého. Pečeme při 210 °C. Prvně stehenní části, po 10-ti minutách přidáme prsní části. Celkově pečeme stehna 30, prsa 20 minut.
3
Podáváme s oblíbenou přílohou a jednoduchým salátem. Kupodivu tohle jí i všechny děti, kterým jsme to kdy servírovali.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Křehké bramborové knedlíky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Nevěřící | 2. 2. 2007 12:08

    Tento recept se mi zdá životi nebezpečný pro dospělé, a co chudáci děti. Tři dny syrové kuře namočené v mléčném kefíru i když je tam hořčice a sojovka, br br to se muší líbit všem mikroorganizmům a určitě se to nebude líbit našemu trávicímu traktu. Že by začátek redukční diety?

  • barča | 1. 2. 2007 11:31

    Také bych to kuře při pečení polila marinádou, nebude to suché a k soli, je tam sice sojovka, ale jen 1 lžíce a ta na celé kuře určitě nestačí, takže bych přisolila. Ale jinak něco podobného znám (s tou marinádou), je to moc dobré, marináda se přidává. A ještě připomínka, i když je maso naložené, tak bych rozhodně pekla déle, podle mně se kuře za 20 až 30 minut nepropeče dostatečně ( salmonella).

  • Anonym | 1. 2. 2007 09:39

    Půl litru kefíru je proto, aby bylo kuře potopené.

  • Jana P. | 1. 2. 2007 09:30

    Také mi to připadá jako plýtvání, 1/2 l kefíru se do masa určitě nevsákne.

  • Anonym | 1. 2. 2007 09:29

    Nenašel jsem v receptu sůl. Opravdu solit netřeba nebo se jedná o drobné opomenutí?

  • Hana Rožníčková | 1. 2. 2007 09:07

    Mám 2 dotazy: proč se nezpracuje i ta marináda a do pekáče dáváme bez podlití?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice Kefír Kuřecí maso Prolisovaný česnek Sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Těsto na štrůdl - velice jednoduché
Těsto na štrůdl - velice…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Osvěžující jogurtový koláč
Osvěžující jogurtový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Křehké česnekové kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact