Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1-3 dny (čím déle, tím lépe).
2
Po naložení kuře vyjmeme z marinády a otřeme do sucha (nejlépe papírovými utěrkami) a vložíme volně na pekáč, aby se kousky nedotýkaly jeden druhého. Pečeme při 210 °C. Prvně stehenní části, po 10-ti minutách přidáme prsní části. Celkově pečeme stehna 30, prsa 20 minut.
3
Podáváme s oblíbenou přílohou a jednoduchým salátem. Kupodivu tohle jí i všechny děti, kterým jsme to kdy servírovali.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tomáš Nevěřící
|2. 2. 2007 12:08
Tento recept se mi zdá životi nebezpečný pro dospělé, a co chudáci děti. Tři dny syrové kuře namočené v mléčném kefíru i když je tam hořčice a sojovka, br br to se muší líbit všem mikroorganizmům a určitě se to nebude líbit našemu trávicímu traktu. Že by začátek redukční diety?
barča
|1. 2. 2007 11:31
Také bych to kuře při pečení polila marinádou, nebude to suché a k soli, je tam sice sojovka, ale jen 1 lžíce a ta na celé kuře určitě nestačí, takže bych přisolila. Ale jinak něco podobného znám (s tou marinádou), je to moc dobré, marináda se přidává. A ještě připomínka, i když je maso naložené, tak bych rozhodně pekla déle, podle mně se kuře za 20 až 30 minut nepropeče dostatečně ( salmonella).
Anonym
|1. 2. 2007 09:39
Půl litru kefíru je proto, aby bylo kuře potopené.
Jana P.
|1. 2. 2007 09:30
Také mi to připadá jako plýtvání, 1/2 l kefíru se do masa určitě nevsákne.
Anonym
|1. 2. 2007 09:29
Nenašel jsem v receptu sůl. Opravdu solit netřeba nebo se jedná o drobné opomenutí?
Hana Rožníčková
|1. 2. 2007 09:07
Mám 2 dotazy: proč se nezpracuje i ta marináda a do pekáče dáváme bez podlití?