• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křehké česnekové kuře
Napište svůj komentář k receptu

Křehké česnekové kuře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehké česnekové kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře naporcované na 8 dílů
    • 500
      ml kefír
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička hořčice
    • 5
      stroužek prolisovaný česnek

Postup přípravy receptu

1
Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1-3 dny (čím déle, tím lépe).
2
Po naložení kuře vyjmeme z marinády a otřeme do sucha (nejlépe papírovými utěrkami) a vložíme volně na pekáč, aby se kousky nedotýkaly jeden druhého. Pečeme při 210 °C. Prvně stehenní části, po 10-ti minutách přidáme prsní části. Celkově pečeme stehna 30, prsa 20 minut.
3
Podáváme s oblíbenou přílohou a jednoduchým salátem. Kupodivu tohle jí i všechny děti, kterým jsme to kdy servírovali.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Křehké bramborové knedlíky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Nevěřící | 2. 2. 2007 12:08

    Tento recept se mi zdá životi nebezpečný pro dospělé, a co chudáci děti. Tři dny syrové kuře namočené v mléčném kefíru i když je tam hořčice a sojovka, br br to se muší líbit všem mikroorganizmům a určitě se to nebude líbit našemu trávicímu traktu. Že by začátek redukční diety?

  • barča | 1. 2. 2007 11:31

    Také bych to kuře při pečení polila marinádou, nebude to suché a k soli, je tam sice sojovka, ale jen 1 lžíce a ta na celé kuře určitě nestačí, takže bych přisolila. Ale jinak něco podobného znám (s tou marinádou), je to moc dobré, marináda se přidává. A ještě připomínka, i když je maso naložené, tak bych rozhodně pekla déle, podle mně se kuře za 20 až 30 minut nepropeče dostatečně ( salmonella).

  • Anonym | 1. 2. 2007 09:39

    Půl litru kefíru je proto, aby bylo kuře potopené.

  • Jana P. | 1. 2. 2007 09:30

    Také mi to připadá jako plýtvání, 1/2 l kefíru se do masa určitě nevsákne.

  • Anonym | 1. 2. 2007 09:29

    Nenašel jsem v receptu sůl. Opravdu solit netřeba nebo se jedná o drobné opomenutí?

  • Hana Rožníčková | 1. 2. 2007 09:07

    Mám 2 dotazy: proč se nezpracuje i ta marináda a do pekáče dáváme bez podlití?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice Kefír Kuřecí maso Prolisovaný česnek Sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Kakaový korpus
Kakaový korpus
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
16
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Nemocná Konvičková nachystala překvapení: Pohádková oslava pro Amálku (5)!

Nemocná Konvičková nachystala překvapení: Pohádková oslava pro Amálku (5)!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Křehké česnekové kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact