• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Křehké česnekové kuře
Napište svůj komentář k receptu

Křehké česnekové kuře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křehké česnekové kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře naporcované na 8 dílů
    • 500
      ml kefír
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička hořčice
    • 5
      stroužek prolisovaný česnek

Postup přípravy receptu

1
Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1-3 dny (čím déle, tím lépe).
2
Po naložení kuře vyjmeme z marinády a otřeme do sucha (nejlépe papírovými utěrkami) a vložíme volně na pekáč, aby se kousky nedotýkaly jeden druhého. Pečeme při 210 °C. Prvně stehenní části, po 10-ti minutách přidáme prsní části. Celkově pečeme stehna 30, prsa 20 minut.
3
Podáváme s oblíbenou přílohou a jednoduchým salátem. Kupodivu tohle jí i všechny děti, kterým jsme to kdy servírovali.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Křehké bramborové knedlíky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Nevěřící | 2. 2. 2007 12:08

    Tento recept se mi zdá životi nebezpečný pro dospělé, a co chudáci děti. Tři dny syrové kuře namočené v mléčném kefíru i když je tam hořčice a sojovka, br br to se muší líbit všem mikroorganizmům a určitě se to nebude líbit našemu trávicímu traktu. Že by začátek redukční diety?

  • barča | 1. 2. 2007 11:31

    Také bych to kuře při pečení polila marinádou, nebude to suché a k soli, je tam sice sojovka, ale jen 1 lžíce a ta na celé kuře určitě nestačí, takže bych přisolila. Ale jinak něco podobného znám (s tou marinádou), je to moc dobré, marináda se přidává. A ještě připomínka, i když je maso naložené, tak bych rozhodně pekla déle, podle mně se kuře za 20 až 30 minut nepropeče dostatečně ( salmonella).

  • Anonym | 1. 2. 2007 09:39

    Půl litru kefíru je proto, aby bylo kuře potopené.

  • Jana P. | 1. 2. 2007 09:30

    Také mi to připadá jako plýtvání, 1/2 l kefíru se do masa určitě nevsákne.

  • Anonym | 1. 2. 2007 09:29

    Nenašel jsem v receptu sůl. Opravdu solit netřeba nebo se jedná o drobné opomenutí?

  • Hana Rožníčková | 1. 2. 2007 09:07

    Mám 2 dotazy: proč se nezpracuje i ta marináda a do pekáče dáváme bez podlití?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice Kefír Kuřecí maso Prolisovaný česnek Sojová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Koprovka podle Barunky

Koprovka podle Barunky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Luxusní špenát
Luxusní špenát
32
Jemný tvarohový krémovník
Jemný tvarohový krémovník
25
Česnečka se šunkou a sýrem
Česnečka se šunkou a…
24
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Křehké česnekové kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact