Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu kynout. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme kousky těsta, klademe je na vymazaný plech a necháme je ještě aspoň 10 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou žmolenkou (mouka, cukr, tuk a trocha mleté skořice) a upečeme. Když pečivo vychladne, rozkrojíme jej a plníme tvarohovým krémem.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Jedno vejce dáte do těsta. Druhé vejce použijete na potření. Výborný recept, hned se po nich zaprášilo a současně, díky tomu názvu, se hosté pobavili.
Zuzka a Pavel Matysovi
|3. 2. 2010 13:30
Tak tedy nevim jak rozkrojit a plnit kdyz mi z toho vznikli takove placky,taky nevim zda to vejce melo jit do testa nebo se jen rozetrelo napovrch.Jinak chut je dobra.
Ladislav Dorazin
|12. 6. 2008 20:11
Tady tohle dělala kdysi moje stařenka a myslím,že dělala krém bez tvarohu,ale to bylo něco!!Veliká hromada tady těch "Kravinců" se snědla za odpoledne.Vyzkoušejte!