• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Královský švestkový dort
Napište svůj komentář k receptu

Královský švestkový dort

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královský švestkový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      vejce
    • 1
      vanilkový cukr
    • 150
      g cukr
    • 40
      g strouhanka
    • 150
      g lískové oříšky strouhané
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      kg švestky
    • skořice
    • 1
      hřebíček
    • 30
      g škrob
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      želatina
    • 100
      g mandlové lupínky - loupané

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a 100 g cukru do pěny. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj strouhanku, oříšky, rum a pomalu vmícháme žloutkovou pěnu.
2
Těsto vlijeme do dortové formy a upečeme.
3
Odpeckované švestky svaříme s 50 g cukru, skořicí, hřebíčkem, škrobem a 250 ml vody.
4
Korpus rozřízneme polovinu, spodní část potřeme švestkovou hmotou. Smetanu vyšleháme, vmícháme do ní rozpuštěnou želatinu a navrstvíme na švestky. Trochu šlehačky si necháme na ozdobu.
5
Přiložíme druhý díl dortu, celý dort potřeme zbytkem šlehačky a boky posypeme mandlovými lupínky.
6
Dáme do chladničky dobře ztuhnout. Nejlépe přes noc.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královský štrúdl

Královský štrúdl

Královský koláč z Motrilu

Královský koláč z Motrilu

Osvěžující švestkový dort / řez

Osvěžující švestkový dort / řez

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miruna p. | 28. 8. 2009 14:19

    Podle mě to musí být vynikající dort, když se povede, jen mi tam chybí na kolik stupňů se korpus peče a jakou želatinu ( plátkovou nebo práškovou)?

  • Tereza Jarčušková | 26. 9. 2005 13:39

    Milá Tania, názov receptu mi bol daný, ja som si ho nevymyslela, preto som ho aj pod týmto názvom dala ďalej. Korpus je nižší, pretože naň ide vrstva slivková, aj šľahačková. Pečenie cesta bez múky chce trocha skúseností. Ak sa mne niečo napodarí na prvý raz, tak ja osobne hľadám chybu v technike pečenia ( alebo prípravy nejakého jedla ) a nie v recepte samotnom. Veď učený z neba nikto nespadol, všetko chce sa naučiť, prax a skúsenosti. Každá poznáme, že aj jedlo, ktoré varíme roky, sa nám niekedy nepodarí.

  • Tania | 23. 9. 2005 19:39

    tak tenhle dort za královský rozhodně nepovažuji, začalo to tím, že korpus byl jen tak 1 cm tlustý, tzn. že nešel rozříznout a pak se teda těžko pokračuje. Už ho nikdy dělat nebudu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Hřebíček Lískové oříšky Mandlové lupínky - loupané Skořice Škrob Smetana ke šlehání Strouhanka Švestky Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

107
Dýňová tortila
Dýňová tortila
105
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
97
Máslové řízky
Máslové řízky
39
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
32
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Královské lehké rizoto
Královské lehké rizoto
Královský koláč z Motrilu
Královský koláč z Motrilu
Královský štrúdl
Královský štrúdl
Kraslická liškajda
Kraslická liškajda
Kravské palačinky
Kravské palačinky
Krekry s krémem z telecích jater
Krekry s krémem z telecích jater
  • Recepty.cz
  • Královský švestkový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact