Cibuli nakrájíme na hrubo - podélné lístky, česnek nakrájíme také na hrubo. Přivedeme olej do varu a veškeré suroviny do něj vhodíme, přičemž dodržujeme pořadí, jak je v zadání. Ihned vypneme a necháme prochladnout. Do vzniklé marinády nakládáme maso na grilování nejménně na tři dny.
2
Recept je původně na skopové (jehněčí) maso. Dá se s úspěchem použít na veškerá masa: vepřové, hovězí, kuřecí, králičí, zajíc je znamenitý, ale musí se nechat rozložit déle cca 10 dní, veškerá zvěřina se nakládá na 5-8 dní.
3
Grilujeme velmi pomalu na dřevěném uhlí nebo na tvrdém dřevě. Pokládáme větvičkami jalovce a borového jehličí (pozor s rozumem 2-3 větvičky před dokončením).
4
Jako přílohu dáváme dostatek zeleninového salátu a servírujeme na měkkém chlebu.