Řezy jsou opravdu špičkové ! Mám trošku jiný recept na bílé těsto - 360g másla a 360g mouky. Toto máslové těsto je úžasně dobré, ale mnohem křehčí a naprosto "nepřenositelné". Přidávám proto "zlepšovák". Upekla jsem proto druhou placku bez ohledu na vzhled. I pouhé vyvalování horní placky, aby vypadala pěkně je horor - alespoň pro mě :). Při sestavování moučníku jsem ji na krém rozdrobila a prosypala nahrubo pomletými a opraženými oříšky. Konečný výsledek vypadal dost dobře. Krém jsem z nouze zaimprovizovala -zkaramelizované Salko (uvařené a zapomenuté od Velikonoc) a 1/4 l šlehačky spolu zahřát, vychladit a vyšlehat. Postupně na pomalé otáčky zašlehat vychladlý bešamel (1/4 l mléka a 40g hl. mouky).Ve výsledku moc dobré.Marta
Vrchní plát někdo peče na obráceném plechu,nebo ještě za syrova rádýlkem nakrájí na čtverce,upečené pak přendá na spodní díl s krémem a pak dokrojí. Práci si ulehčíte ( těsto se totiž rádo láme), když ho pečete na pečícím papíru, pak se lépe sesune na spodní díl. Kamarádka místo kakaa a oříšků dává mletý mák a pudink dělá karamelový,je to móóóc dobré!! Katka.