• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Královské stoleté řezy
Napište svůj komentář k receptu

Královské stoleté řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královské stoleté řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílé těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Těsto
    • 200
      g cukr
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 50
      g kakao
    • 70
      g strouhané ořechy
    • 400
      ml mléko
    • 3
      lžíce cukr
    • 1,50
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na bílé těsto zpracujeme a rozdělíme na dva díly. Z prvního dílu vyválíme placku přes celý plech a upečeme. Z druhého dílu vyválíme na plech placku o stejné velikosti, na ni rozetřeme černé těsto a také upečeme.
2
Upečenou vychladlou placku s černým těstem potřeme pudinkovým krémem a přiklopíme první upečenou plackou. Řezy necháme do druhého dne odpočinout a nakrájíme. Uleželé jsou moc dobré.
3
<BR>Černé těsto: utřeme cukr a žloutky, přimícháme kakao, oříšky a nakonec sníh ze 6 bílků.
4
<BR>Krém: z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a přimícháme vychladlý pudink.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královské lehké rizoto

Královské lehké rizoto

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta | 5. 12. 2006 11:17

    Řezy jsou opravdu špičkové ! Mám trošku jiný recept na bílé těsto - 360g másla a 360g mouky. Toto máslové těsto je úžasně dobré, ale mnohem křehčí a naprosto "nepřenositelné". Přidávám proto "zlepšovák". Upekla jsem proto druhou placku bez ohledu na vzhled. I pouhé vyvalování horní placky, aby vypadala pěkně je horor - alespoň pro mě :). Při sestavování moučníku jsem ji na krém rozdrobila a prosypala nahrubo pomletými a opraženými oříšky. Konečný výsledek vypadal dost dobře. Krém jsem z nouze zaimprovizovala -zkaramelizované Salko (uvařené a zapomenuté od Velikonoc) a 1/4 l šlehačky spolu zahřát, vychladit a vyšlehat. Postupně na pomalé otáčky zašlehat vychladlý bešamel (1/4 l mléka a 40g hl. mouky).Ve výsledku moc dobré.Marta

  • Anonym | 11. 3. 2005 20:49

    Vrchní plát někdo peče na obráceném plechu,nebo ještě za syrova rádýlkem nakrájí na čtverce,upečené pak přendá na spodní díl s krémem a pak dokrojí. Práci si ulehčíte ( těsto se totiž rádo láme), když ho pečete na pečícím papíru, pak se lépe sesune na spodní díl. Kamarádka místo kakaa a oříšků dává mletý mák a pudink dělá karamelový,je to móóóc dobré!! Katka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Prášek do pečiva Strouhané ořechy Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Quiche

Quiche

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Živánská

Živánská

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

56
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
16
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Královské stoleté řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact