• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Královské řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Královské řezy II.

autor: Markéta S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královské řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílé těsto
    • 360
      g polohrubá mouka
    • 360
      g máslo
    • 3
      lžíce voda
  • Tmavé těsto
    • 200
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 50
      g kakao
    • 70
      g ořechy
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      g puding
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin vypracujeme bílé těsto a necháme 2 hodiny odpočinout. Rozdělíme na dva díly, jeden upečeme na obráceném pekáči a druhý dáme na hluboký plech. Na něj vlijeme černé těsto, upečeme mírně a necháme vystydnout. Pak potřeme krémem, přiklopíme další bílou plackou a pocukrujeme.
2
Černé těsto: ušleháme cukr se žloutky a kakaem a vmícháme sníh a oříšky.
3
Krém: uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutky a cukrem a po lžičkách vmícháme pudink.
4
Tento recept dělávávala moje babička, už léta se ho chystám zkusit sama, ale je pracnější a já mám doma malého křiklounka, který mě nenechá trávit hodiny u plotny, tak doufám, že to někdo vyzkoušíte a dáte vědět, jak se povedlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královské lehké rizoto

Královské lehké rizoto

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Jahodové řezy

Jahodové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 27. 4. 2007 11:49

    Bílou placku na plechu těsně před přesunem nechám na chvilku nahřát na plotýnce,pak se placka přesune lehčeji.Bílé těsto se nesmí přepéct do růžova.

  • lenča | 20. 4. 2007 20:08

    Co myslíte - upéct na obraceným pekáči?

  • Jana Peková | 19. 4. 2007 12:57

    Nejsem autorkou tohoto receptu.ale také takto peču na obráceném pekáči ten druhý plát-třeba u laskonkových řezů už jem na tento dotaz odpovídala-plech se mastit nemusí-i toto těsto je mastné dost a upečený plát se snadno sesune na ten první s připraveným krémem.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 4. 2007 12:53

    Jano, na obráceném plechu se těsto peče, aby výsledná placka lépe přikryla krém na korpusu. Plech je dobré pokrýt papírem na pečení, lépe to jde sundat. A ještě lepší jsou, jak už jsem psala péct rovnou nakrájené čtverečky ( plát rozkrájet rádlem a upéct ), jinak by mohl začátečník snadno vyrobit puzzle :-)) Těsto nesmíte přepéct do růžova, jinak se drolí úplně. A aby to šlo lépe sloupnout z papíru, trošku ho ze spodu nahřejte ( položte na nahřátou podložku ).

  • Jana z VM | 19. 4. 2007 12:27

    Proč se peče část bílého těsta na obráceném pekáči ? Má to nějaký smysl a má se ten obrácený plech namastit?? Prosím o bližší vysvětlení , díky.

  • jíta | 19. 4. 2007 09:52

    Královské řezy dělám už roky, jsou výborné a nejsou tak pracné jak se zdají. Každý kdo ochutnal, velice chválí. Radím - nebojte se a zkoušejte.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 4. 2007 17:28

    Tohle jsou Královské stoleté řezy, klasika. Jsou docela dobré, ale opravdu pracné. Hlavně vrchní část se ráda láme. Je lépe péct rovnou čtverečky z těsta na pečícím papíru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Šlehání Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Puding Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Couračka

Couračka

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

Vegetariánské kari s kurkumou,…

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

50
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
48
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
40
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Královské řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact