• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Královské řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Královské řezy II.

autor: Markéta S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královské řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílé těsto
    • 360
      g polohrubá mouka
    • 360
      g máslo
    • 3
      lžíce voda
  • Tmavé těsto
    • 200
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 50
      g kakao
    • 70
      g ořechy
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      g puding
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin vypracujeme bílé těsto a necháme 2 hodiny odpočinout. Rozdělíme na dva díly, jeden upečeme na obráceném pekáči a druhý dáme na hluboký plech. Na něj vlijeme černé těsto, upečeme mírně a necháme vystydnout. Pak potřeme krémem, přiklopíme další bílou plackou a pocukrujeme.
2
Černé těsto: ušleháme cukr se žloutky a kakaem a vmícháme sníh a oříšky.
3
Krém: uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutky a cukrem a po lžičkách vmícháme pudink.
4
Tento recept dělávávala moje babička, už léta se ho chystám zkusit sama, ale je pracnější a já mám doma malého křiklounka, který mě nenechá trávit hodiny u plotny, tak doufám, že to někdo vyzkoušíte a dáte vědět, jak se povedlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královské lehké rizoto

Královské lehké rizoto

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 27. 4. 2007 11:49

    Bílou placku na plechu těsně před přesunem nechám na chvilku nahřát na plotýnce,pak se placka přesune lehčeji.Bílé těsto se nesmí přepéct do růžova.

  • lenča | 20. 4. 2007 20:08

    Co myslíte - upéct na obraceným pekáči?

  • Jana Peková | 19. 4. 2007 12:57

    Nejsem autorkou tohoto receptu.ale také takto peču na obráceném pekáči ten druhý plát-třeba u laskonkových řezů už jem na tento dotaz odpovídala-plech se mastit nemusí-i toto těsto je mastné dost a upečený plát se snadno sesune na ten první s připraveným krémem.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 4. 2007 12:53

    Jano, na obráceném plechu se těsto peče, aby výsledná placka lépe přikryla krém na korpusu. Plech je dobré pokrýt papírem na pečení, lépe to jde sundat. A ještě lepší jsou, jak už jsem psala péct rovnou nakrájené čtverečky ( plát rozkrájet rádlem a upéct ), jinak by mohl začátečník snadno vyrobit puzzle :-)) Těsto nesmíte přepéct do růžova, jinak se drolí úplně. A aby to šlo lépe sloupnout z papíru, trošku ho ze spodu nahřejte ( položte na nahřátou podložku ).

  • Jana z VM | 19. 4. 2007 12:27

    Proč se peče část bílého těsta na obráceném pekáči ? Má to nějaký smysl a má se ten obrácený plech namastit?? Prosím o bližší vysvětlení , díky.

  • jíta | 19. 4. 2007 09:52

    Královské řezy dělám už roky, jsou výborné a nejsou tak pracné jak se zdají. Každý kdo ochutnal, velice chválí. Radím - nebojte se a zkoušejte.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 4. 2007 17:28

    Tohle jsou Královské stoleté řezy, klasika. Jsou docela dobré, ale opravdu pracné. Hlavně vrchní část se ráda láme. Je lépe péct rovnou čtverečky z těsta na pečícím papíru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Šlehání Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Puding Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

16
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
16
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Miss Kateřina Průšová: Předváděla pro prezidenta Pellegriniho!

Miss Kateřina Průšová: Předváděla pro prezidenta Pellegriniho!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Královské řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact