• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Královské řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Královské řezy II.

autor: Markéta S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královské řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílé těsto
    • 360
      g polohrubá mouka
    • 360
      g máslo
    • 3
      lžíce voda
  • Tmavé těsto
    • 200
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 50
      g kakao
    • 70
      g ořechy
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      g puding
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin vypracujeme bílé těsto a necháme 2 hodiny odpočinout. Rozdělíme na dva díly, jeden upečeme na obráceném pekáči a druhý dáme na hluboký plech. Na něj vlijeme černé těsto, upečeme mírně a necháme vystydnout. Pak potřeme krémem, přiklopíme další bílou plackou a pocukrujeme.
2
Černé těsto: ušleháme cukr se žloutky a kakaem a vmícháme sníh a oříšky.
3
Krém: uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutky a cukrem a po lžičkách vmícháme pudink.
4
Tento recept dělávávala moje babička, už léta se ho chystám zkusit sama, ale je pracnější a já mám doma malého křiklounka, který mě nenechá trávit hodiny u plotny, tak doufám, že to někdo vyzkoušíte a dáte vědět, jak se povedlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Královské lehké rizoto

Královské lehké rizoto

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 27. 4. 2007 11:49

    Bílou placku na plechu těsně před přesunem nechám na chvilku nahřát na plotýnce,pak se placka přesune lehčeji.Bílé těsto se nesmí přepéct do růžova.

  • lenča | 20. 4. 2007 20:08

    Co myslíte - upéct na obraceným pekáči?

  • Jana Peková | 19. 4. 2007 12:57

    Nejsem autorkou tohoto receptu.ale také takto peču na obráceném pekáči ten druhý plát-třeba u laskonkových řezů už jem na tento dotaz odpovídala-plech se mastit nemusí-i toto těsto je mastné dost a upečený plát se snadno sesune na ten první s připraveným krémem.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 4. 2007 12:53

    Jano, na obráceném plechu se těsto peče, aby výsledná placka lépe přikryla krém na korpusu. Plech je dobré pokrýt papírem na pečení, lépe to jde sundat. A ještě lepší jsou, jak už jsem psala péct rovnou nakrájené čtverečky ( plát rozkrájet rádlem a upéct ), jinak by mohl začátečník snadno vyrobit puzzle :-)) Těsto nesmíte přepéct do růžova, jinak se drolí úplně. A aby to šlo lépe sloupnout z papíru, trošku ho ze spodu nahřejte ( položte na nahřátou podložku ).

  • Jana z VM | 19. 4. 2007 12:27

    Proč se peče část bílého těsta na obráceném pekáči ? Má to nějaký smysl a má se ten obrácený plech namastit?? Prosím o bližší vysvětlení , díky.

  • jíta | 19. 4. 2007 09:52

    Královské řezy dělám už roky, jsou výborné a nejsou tak pracné jak se zdají. Každý kdo ochutnal, velice chválí. Radím - nebojte se a zkoušejte.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 4. 2007 17:28

    Tohle jsou Královské stoleté řezy, klasika. Jsou docela dobré, ale opravdu pracné. Hlavně vrchní část se ráda láme. Je lépe péct rovnou čtverečky z těsta na pečícím papíru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Šlehání Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Puding Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

551
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
223
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
172
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
90
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
73
Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Zapečená kuřecí prsa se…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Královské řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact