• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Královna sněhového pečiva
Napište svůj komentář k receptu

Královna sněhového pečiva

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Královna sněhového pečiva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g lískové oříšky
    • 3
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 120
      g cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 70
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
**Příprava ořechů:** troubu předehřejeme na 175-180 °C. Lískové ořechy dáme na plech a 8-12 minut pražíme, občas plechem zatřeseme.
2
Plech vyndáme, ořechy nasypeme na utěrku, zabalíme a třením zbavíme slupek, které pak vyfoukáme. (Slupek se nelze zbavit úplně, tak nepropadejte panice, na rozdíl od v obchodě koupených se vám odmění intenzivním aromatem a chutí). Ořechy po částech nasekáme buď ručně, nebo rychle v mixéru, ale nesmí!!! být nasekané najemno.
3
**Těsto:** z bílků a soli ušleháme sníh, přisypeme cukr a šleháme, dokud se zcela nerozpustí. Postupně vmícháme mouku a kakao a nakonec máslo a ořechy.
4
Plechy vyložíme pečícím papírem. Lžící sázíme na plech malé kopečky. Zachováme 4 cm odstup, protože těsto se při pečení poněkud rozteče.
5
Pečeme asi 12 minut (dle trouby).
6
Je to velmi vhodná a chutná alternativa, jak se "zbavit" přebytečných bílků z pečení a přesto, že díky oříškům (já dělám minimálně 3-4 dávky) to není nejlevnější cukroví, zkuste aspoň jednu dávku a uvidíte, že mu přijdete na chuť (dobroučké je už totiž těsto samo o sobě).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Muffinková královna

Muffinková královna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Čepová | 14. 12. 2005 19:58

    Pečeme při stejné teplotě jako pražíme ořechy.

  • Anonym | 14. 12. 2005 12:41

    Pečeme také jako při přípravě ořechů (180°C)či spíše sušíme jako sněhové pečivo?V tom případě by stačilo 12 min?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pražení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Kakao Lískové oříšky Máslo Polohrubá mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
24
Houbový guláš
Houbový guláš
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
22
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Královna sněhového pečiva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact