• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík (zajíc) na černo
Napište svůj komentář k receptu

Králík (zajíc) na černo

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík (zajíc) na černo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík nebo zajíc - předek
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks pepř celý kuličky
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      špetka tymián
    • jíška nebo máslo a mouka
    • 1
      ks perník strouhaný na zahuštění
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka. Dělám v papiňáku - králík asi 30 minut (zajíc by se musel dělat déle). Pak zahustíme máslovou jíškou a strouhaným perníkem. Propasírujeme přes síto a dochutíme solí, trochou octa a cukrem, musí být dobrá trochu navinulá chuť.
2
Podávat se může s bramborovým knedlíkem, nejlépe však chutná s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr na černo

Kapr na černo

Černo-bílé kokořezy

Černo-bílé kokořezy

Králík s hořčicí a majoránkou

Králík s hořčicí a majoránkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • VAŠEK | 3. 12. 2010 13:00

    NÁM TOTO JÍDLO VAŘILA NAŠE MAMINKA.MOHLI JSME SE S BRÁCHOU PO ZAJÍCI NAČERNO UTLOUCT. VŽDY TAM BYLY SUŠENÉ ŠVESTKY,MANDLE I VLAŠSKÉ OŘECHY. BOHUŽEL DNES TOTO JÍDLO SKORO NIKDE V RESTAURACÍCH NEUVIDÍTE.

  • Alena Prudíková | 10. 10. 2010 14:00

    Dnes jsme měli k obědu, vynikající!! úplně super.. Jen jsem s cibulkou na začátku osmažila i jednu mrkev, ale jinak přesně podle receptu a mlaskala i naše 1,5 letá dcerka :-)

  • Milana Nováková | 30. 9. 2009 06:59

    Králíka dělám na červeném víně s rajčaty a provensálským kořením.králíka naporcovaného naložímden předem nejlépe pře noc,do olivového oleje s citronovou štávoua provensálským kořením druhý den dámna pekáč trochu anglické slaniny cibulku a přidámkrálíka i s marinádouzaliji 1dcl vína a pozvolna dusím a občasnéhopodlitído měkka.

  • Hela - | 28. 8. 2008 15:42

    Zajíce nebo králíka nakládáme se zeleninou (jako svíčkovou, pak nesmí chybět spousta mandlí, rozinek, sušených švestek a trocha povidel (kvůli barvě a sladké chuti) Nedáváme víno, vlašské ořechy ani jíšku, zahušťuje se perníkem.

  • Hela - | 28. 8. 2008 15:38

    Ano, zajíc na černo, to jsou pro mě Vánoce. Moje maminka ( 86 let) jí každý rok vaří pro celou rodinu (asi 20 lidí) a my všichni si k ní před Štědrým dnem pro ní jezdíme... Kéž by to tak bylo ještě hodně dlouho.

  • Di - | 27. 8. 2008 08:10

    Navinulý znamená jemně nakyslý. Tohle jídlo dělávala o Vánocích moje babička ze zaječích porcí, kde bylo více kostí. Bylo to móc dobré a jedli jsme to jen tak (nebo jen s chlebem) - omáčka byla hustá a navíc v ní byly rozinky a mandle. Ale musíte mít chuťové buňky uzpůsobené na maso na sladko (já je mám ve značné míře).

  • Otakar Novák | 26. 8. 2008 11:41

    Prosím co je to NAVINULÁ CHUŤ? To jakože smrdí?

  • Daniel Havelka | 14. 7. 2007 14:21

    Je fain, ale je dobré přidat sušené švestky, trochu povidel,rozinky,vlašský ořech a červené víno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Jíška Králík Nové koření Ocet Pepř celý Perník Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

80
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
65
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
63
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
62
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
55
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

  • Recepty.cz
  • Králík (zajíc) na černo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact