• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík (zajíc) na černo
Napište svůj komentář k receptu

Králík (zajíc) na černo

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík (zajíc) na černo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík nebo zajíc - předek
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks pepř celý kuličky
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      špetka tymián
    • jíška nebo máslo a mouka
    • 1
      ks perník strouhaný na zahuštění
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka. Dělám v papiňáku - králík asi 30 minut (zajíc by se musel dělat déle). Pak zahustíme máslovou jíškou a strouhaným perníkem. Propasírujeme přes síto a dochutíme solí, trochou octa a cukrem, musí být dobrá trochu navinulá chuť.
2
Podávat se může s bramborovým knedlíkem, nejlépe však chutná s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr na černo

Kapr na černo

Černo-bílé kokořezy

Černo-bílé kokořezy

Králík s hořčicí a majoránkou

Králík s hořčicí a majoránkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • VAŠEK | 3. 12. 2010 13:00

    NÁM TOTO JÍDLO VAŘILA NAŠE MAMINKA.MOHLI JSME SE S BRÁCHOU PO ZAJÍCI NAČERNO UTLOUCT. VŽDY TAM BYLY SUŠENÉ ŠVESTKY,MANDLE I VLAŠSKÉ OŘECHY. BOHUŽEL DNES TOTO JÍDLO SKORO NIKDE V RESTAURACÍCH NEUVIDÍTE.

  • Alena Prudíková | 10. 10. 2010 14:00

    Dnes jsme měli k obědu, vynikající!! úplně super.. Jen jsem s cibulkou na začátku osmažila i jednu mrkev, ale jinak přesně podle receptu a mlaskala i naše 1,5 letá dcerka :-)

  • Milana Nováková | 30. 9. 2009 06:59

    Králíka dělám na červeném víně s rajčaty a provensálským kořením.králíka naporcovaného naložímden předem nejlépe pře noc,do olivového oleje s citronovou štávoua provensálským kořením druhý den dámna pekáč trochu anglické slaniny cibulku a přidámkrálíka i s marinádouzaliji 1dcl vína a pozvolna dusím a občasnéhopodlitído měkka.

  • Hela - | 28. 8. 2008 15:42

    Zajíce nebo králíka nakládáme se zeleninou (jako svíčkovou, pak nesmí chybět spousta mandlí, rozinek, sušených švestek a trocha povidel (kvůli barvě a sladké chuti) Nedáváme víno, vlašské ořechy ani jíšku, zahušťuje se perníkem.

  • Hela - | 28. 8. 2008 15:38

    Ano, zajíc na černo, to jsou pro mě Vánoce. Moje maminka ( 86 let) jí každý rok vaří pro celou rodinu (asi 20 lidí) a my všichni si k ní před Štědrým dnem pro ní jezdíme... Kéž by to tak bylo ještě hodně dlouho.

  • Di - | 27. 8. 2008 08:10

    Navinulý znamená jemně nakyslý. Tohle jídlo dělávala o Vánocích moje babička ze zaječích porcí, kde bylo více kostí. Bylo to móc dobré a jedli jsme to jen tak (nebo jen s chlebem) - omáčka byla hustá a navíc v ní byly rozinky a mandle. Ale musíte mít chuťové buňky uzpůsobené na maso na sladko (já je mám ve značné míře).

  • Otakar Novák | 26. 8. 2008 11:41

    Prosím co je to NAVINULÁ CHUŤ? To jakože smrdí?

  • Daniel Havelka | 14. 7. 2007 14:21

    Je fain, ale je dobré přidat sušené švestky, trochu povidel,rozinky,vlašský ořech a červené víno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Jíška Králík Nové koření Ocet Pepř celý Perník Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Dušený špenát

Dušený špenát

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Boršč

Boršč

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

60
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
50
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
39
Bramborovo-brokolicový salát s kozím sýrem
Bramborovo-brokolicový…
37
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
37
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Laďka Něrgešová bojující s rakovinou: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Laďka Něrgešová bojující s rakovinou: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

  • Recepty.cz
  • Králík (zajíc) na černo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact