• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Králík (zajíc) na černo
Napište svůj komentář k receptu

Králík (zajíc) na černo

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík (zajíc) na černo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík nebo zajíc - předek
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks pepř celý kuličky
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      špetka tymián
    • jíška nebo máslo a mouka
    • 1
      ks perník strouhaný na zahuštění
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka. Dělám v papiňáku - králík asi 30 minut (zajíc by se musel dělat déle). Pak zahustíme máslovou jíškou a strouhaným perníkem. Propasírujeme přes síto a dochutíme solí, trochou octa a cukrem, musí být dobrá trochu navinulá chuť.
2
Podávat se může s bramborovým knedlíkem, nejlépe však chutná s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr na černo

Kapr na černo

Černo-bílé kokořezy

Černo-bílé kokořezy

Králík s hořčicí a majoránkou

Králík s hořčicí a majoránkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • VAŠEK | 3. 12. 2010 13:00

    NÁM TOTO JÍDLO VAŘILA NAŠE MAMINKA.MOHLI JSME SE S BRÁCHOU PO ZAJÍCI NAČERNO UTLOUCT. VŽDY TAM BYLY SUŠENÉ ŠVESTKY,MANDLE I VLAŠSKÉ OŘECHY. BOHUŽEL DNES TOTO JÍDLO SKORO NIKDE V RESTAURACÍCH NEUVIDÍTE.

  • Alena Prudíková | 10. 10. 2010 14:00

    Dnes jsme měli k obědu, vynikající!! úplně super.. Jen jsem s cibulkou na začátku osmažila i jednu mrkev, ale jinak přesně podle receptu a mlaskala i naše 1,5 letá dcerka :-)

  • Milana Nováková | 30. 9. 2009 06:59

    Králíka dělám na červeném víně s rajčaty a provensálským kořením.králíka naporcovaného naložímden předem nejlépe pře noc,do olivového oleje s citronovou štávoua provensálským kořením druhý den dámna pekáč trochu anglické slaniny cibulku a přidámkrálíka i s marinádouzaliji 1dcl vína a pozvolna dusím a občasnéhopodlitído měkka.

  • Hela - | 28. 8. 2008 15:42

    Zajíce nebo králíka nakládáme se zeleninou (jako svíčkovou, pak nesmí chybět spousta mandlí, rozinek, sušených švestek a trocha povidel (kvůli barvě a sladké chuti) Nedáváme víno, vlašské ořechy ani jíšku, zahušťuje se perníkem.

  • Hela - | 28. 8. 2008 15:38

    Ano, zajíc na černo, to jsou pro mě Vánoce. Moje maminka ( 86 let) jí každý rok vaří pro celou rodinu (asi 20 lidí) a my všichni si k ní před Štědrým dnem pro ní jezdíme... Kéž by to tak bylo ještě hodně dlouho.

  • Di - | 27. 8. 2008 08:10

    Navinulý znamená jemně nakyslý. Tohle jídlo dělávala o Vánocích moje babička ze zaječích porcí, kde bylo více kostí. Bylo to móc dobré a jedli jsme to jen tak (nebo jen s chlebem) - omáčka byla hustá a navíc v ní byly rozinky a mandle. Ale musíte mít chuťové buňky uzpůsobené na maso na sladko (já je mám ve značné míře).

  • Otakar Novák | 26. 8. 2008 11:41

    Prosím co je to NAVINULÁ CHUŤ? To jakože smrdí?

  • Daniel Havelka | 14. 7. 2007 14:21

    Je fain, ale je dobré přidat sušené švestky, trochu povidel,rozinky,vlašský ořech a červené víno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Jíška Králík Nové koření Ocet Pepř celý Perník Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

283
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
113
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
68
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
50
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
33
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Králík (zajíc) na černo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact