• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Králík (zajíc) na černo
Napište svůj komentář k receptu

Králík (zajíc) na černo

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík (zajíc) na černo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík nebo zajíc - předek
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks pepř celý kuličky
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      špetka tymián
    • jíška nebo máslo a mouka
    • 1
      ks perník strouhaný na zahuštění
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka. Dělám v papiňáku - králík asi 30 minut (zajíc by se musel dělat déle). Pak zahustíme máslovou jíškou a strouhaným perníkem. Propasírujeme přes síto a dochutíme solí, trochou octa a cukrem, musí být dobrá trochu navinulá chuť.
2
Podávat se může s bramborovým knedlíkem, nejlépe však chutná s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr na černo

Kapr na černo

Černo-bílé kokořezy

Černo-bílé kokořezy

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • VAŠEK | 3. 12. 2010 13:00

    NÁM TOTO JÍDLO VAŘILA NAŠE MAMINKA.MOHLI JSME SE S BRÁCHOU PO ZAJÍCI NAČERNO UTLOUCT. VŽDY TAM BYLY SUŠENÉ ŠVESTKY,MANDLE I VLAŠSKÉ OŘECHY. BOHUŽEL DNES TOTO JÍDLO SKORO NIKDE V RESTAURACÍCH NEUVIDÍTE.

  • Alena Prudíková | 10. 10. 2010 14:00

    Dnes jsme měli k obědu, vynikající!! úplně super.. Jen jsem s cibulkou na začátku osmažila i jednu mrkev, ale jinak přesně podle receptu a mlaskala i naše 1,5 letá dcerka :-)

  • Milana Nováková | 30. 9. 2009 06:59

    Králíka dělám na červeném víně s rajčaty a provensálským kořením.králíka naporcovaného naložímden předem nejlépe pře noc,do olivového oleje s citronovou štávoua provensálským kořením druhý den dámna pekáč trochu anglické slaniny cibulku a přidámkrálíka i s marinádouzaliji 1dcl vína a pozvolna dusím a občasnéhopodlitído měkka.

  • Hela - | 28. 8. 2008 15:42

    Zajíce nebo králíka nakládáme se zeleninou (jako svíčkovou, pak nesmí chybět spousta mandlí, rozinek, sušených švestek a trocha povidel (kvůli barvě a sladké chuti) Nedáváme víno, vlašské ořechy ani jíšku, zahušťuje se perníkem.

  • Hela - | 28. 8. 2008 15:38

    Ano, zajíc na černo, to jsou pro mě Vánoce. Moje maminka ( 86 let) jí každý rok vaří pro celou rodinu (asi 20 lidí) a my všichni si k ní před Štědrým dnem pro ní jezdíme... Kéž by to tak bylo ještě hodně dlouho.

  • Di - | 27. 8. 2008 08:10

    Navinulý znamená jemně nakyslý. Tohle jídlo dělávala o Vánocích moje babička ze zaječích porcí, kde bylo více kostí. Bylo to móc dobré a jedli jsme to jen tak (nebo jen s chlebem) - omáčka byla hustá a navíc v ní byly rozinky a mandle. Ale musíte mít chuťové buňky uzpůsobené na maso na sladko (já je mám ve značné míře).

  • Otakar Novák | 26. 8. 2008 11:41

    Prosím co je to NAVINULÁ CHUŤ? To jakože smrdí?

  • Daniel Havelka | 14. 7. 2007 14:21

    Je fain, ale je dobré přidat sušené švestky, trochu povidel,rozinky,vlašský ořech a červené víno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Jíška Králík Nové koření Ocet Pepř celý Perník Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
18
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
15
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Králík (zajíc) na černo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact