Králíka osolíme, opepříme a na másle v troubě pečeme asi půl hodiny - podléváme. Pak maso potřeme hořčicí obložíme ho očištěnou a pokrájenou zeleninou bylinkami a kořením, zmírníme teplotu v troubě a za občasného podlévání pečeme ještě asi 25 minut.
2
Hotového králíka(porce)vyjmeme, do pekáčku přidáme víno i šlehačku, povaříme, propasírujeme přes cedník zeleninu, smícháme se šťávou z výpeku a s touto omáčkou přelijeme porce králíka na talířích. Pokud máte ráději kousky zeleniny pasírovat nemusíte.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nosková
|23. 3. 2017 16:49
Králík podle zdejšího receptu je velká delikatesa, po které se olizovala celá naše rodina. Použila jsem místo celého kusu pět stehen.
Jaromír Sojka
|3. 11. 2016 14:13
Recept nemohu jinak, než doporučit. Před okamžikem jsme dojedli, králík byl nevysušený, vynikajícně ochucený, se znamenitou omáčkou. Pasírování šlo velmi dobře a v kuchyňském sítu zůstaly prakticky jen větvičky rozmarýnu.
Heda
|10. 3. 2016 18:01
Vyzkoušeno s předstihem na velikonoční tabuli a musím říct, že recept vůbec nezklamal a králík je excelentní.
talpa
|5. 4. 2014 22:39
bez vina to neni ono a smetana to zjemni... udelala jsi chybu
Králíka jsem nejdřív naporcovala, to dělám pokaždé, pekla jsem pod pokličkou se zeleninou a hořčicí hned od začátku a až ke konci pekáč odklopila. Byl to prý nejchutnějšíší králík. Mě tedy také chutnal velmi a jak voněl! Že měl kolem sebe hodně zeleniny byl i šťavnatý a rýže k němu pasovala. Tímto vám děkuji za inspiraci na výborný oběd.