sklenice
nakládaná loupaná rajčata
Vcelku nebo sekaných
3
lžíce
olivový olej
2-3
2
ks
cibule
1-2
4
stroužek
česnek
3-4
provensálské bylinky
(Bez soli)
1
lžička
hořčičné semínko
Bílé
majoránka
2
dl
červené víno
sůl
pepř mletý
cukr
citronová šťáva
Postup přípravy receptu
1
Do kastrolu dáme olej a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, přidáme hořčičné semínko a ještě chvíli smažíme, vložíme očištěné umyté maso, necháme ho zatáhnout, přidáme nasekaný česnek, díly masa hojně posypeme Provensálskými bylinami, vyklopíme sklenici leča a sklenici rajčat, a dusíme maso do měkka (asi 1,5 hod.).
2
V polovině dušení přidáme víno. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, a necháme odležet pod alobalem. Omáčku dochutíme solí, pepřem, majoránkou, cukrem a citronovou šťávou, a pokud je třeba, necháme zredukovat na požadovanou hustotu (nemá to být příliš vodnaté).